Közösségi oldalak

Sport

Mezőmegyer–Gyula döntő lesz a Békés Megyei Kupában

Május első napján Mezőmegyer–Gyula finálét rendeznek a labdarúgó Békés Megyei Kupában és ezzel biztosan új név kerül fel a serlegre.

A szerdai elődöntők során a másodosztályban szereplő megyeriek számára egyetlen gól is elegendő volt a győzelemhez a Gyomaendrőddel szemben, Orosházán viszont változatosabb 90 percet játszott a két viharsarki élcsapat. Az első félidőben kétszer is vezetést szereztek a házigazdák, szünet után viszont két percen belül fordult a kocka. A gyulaiak 2021-ben, a mezőmegyeriek egy évvel később játszottak már döntőt, de egyaránt elveszítették azt.

Orosházi MTK-ULE–Gyulai TFC 3–5 (2–1)
Orosháza, 400 néző
Vezette: Zahorán János.
Gólszerző: Miszlai (4.), Papp M. (30.), Miszlai (66.), ill. Zabari (22.), Varga T. (47., 84.), Babinyecz (48.), Bojtos (92. – 11-esből).

Orosháza: Marunák – Buzai, Szabó Á., Kasuba (Harangozó), Ondrejó, Juhász (Burai), Babolek, Papp M. (Szarvas), Darida, Bónus (Bánki-Horváth), Miszlai. Edző: Bordás Dániel, Huszár Gergő

Gyula: Szabó M. – Szabó V. (Trescsula), Dajcs, Nagy S., Zabari, Katona (Bojtos), Szabó P., Babinyecz, Borbély Zs., Varga T. (Kukla), Tanner. Edző: Brlázs Gábor.

Bordás Dániel: – Kétszer vezettünk, egyszer pedig hátrányból is vissza tudtunk jönni. A csapat kitette szívét-lelkét a pályára, mindent megtett a győzelemért, de sajnos az utolsó tíz percre teljesen elfogytunk.

Brlázs Gábor: – Igazi kupacsata volt. Fordulatos, gólgazdag, közönségszórakoztató. Mi pedig örülünk a továbbjutásnak! A szünetben nyugodt játékra intettem a srácokat, éreztem azt, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést.

Betkó Tamás

Mezőmegyer SE–Gyomaendrődi FC 1–0 (0–0)
Mezőmegyer, 100 néző
Vezette: Fekete Zoltán.
Gólszerző: Balogh M. (65.).

Mezőmegyer: Kun – Horváth B., Lehoczki (Kurucz), Kecskeméti, Ulrich, Komódi, Balogh M. (Kovács P.), Benyó, Séllei (Papp D.), Takács, Balog K. (Nagy B.). Játékos-edző: Nyúl Gábor.

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Soczó Cs. (Kovács Zs.), Forgács, Gellért M., Valach (Farkasinszki), Piss, Hunya, Szabó P., Pásztor, Lénárt (Molnár T.), Kovács A. Edző: Karászi László.

Nyúl Gábor: – A nagy tét rányomta bélyegét a játék minőségére, de újra csodát tett ez a kis csapat. Örülünk annak, hogy ezen a hétközi napon futballünnepet tarthatunk Mezőmegyeren, gratulálok a fiúknak, megérdemelten jutottunk a döntőbe.

Karászi László: – Itt ma nem juthattunk tovább!