Közösségi oldalak

Sport

MEVZA-kupa győztes a BRSE

A vártnál simábban, három játszmában győzte le a BRSE a Maribor együttesét a kamniki MEVZA-döntőben, ezzel a klub története során harmadszor szerzett aranyérmet a Közép-Európai Ligában.

A két együttes múlt hétvégén hazája kupadöntőjében szerepelt, de ellentétes lelkiállapotban készülhetett a regionális sorozat fináléjára: a Maribor hatalmas csatában, a döntő szettben 19-17-tel múlta felül szombaton a Kamnikot, ezzel szemben a BRSE ugyancsak ötjátszmás csatát vívott a Vasassal, de 17-15-re elveszítette az utolsó játszmát és kikapott.
A pénteki újabb döntőben jó nyitásaival hamar ötpontos előnyt szerzett a Békéscsaba, amit hatékony támadójátékának köszönhetően tartani is tudott. A születésnapos bolgár Ralica Vasziljeva különösen „elemében volt”, vezérletével simán került előnybe a BRSE.

A második felvonásra összeszedte magát a szlovén együttes, amely előbb tartotta a lépést riválisával, majd 14-11-nél hárommal meglépett. Tóth Gábor vezetőedző tanítványai ezt követően megrázták magukat és 17-15-nél már jobban álltak. A Maribor nem adta fel, kiharcolt két játszmalabdát, ezeket azonban a viharsarkiak hárították, majd a szerb Marta Drpa vezérletével megduplázták előnyüket.
A harmadik szett első harmadában még tartotta a lépést a magyar együttessel a Maribor, de a csabaiak 7-7 után ritmust váltottak és megnyugtatóvá tették a különbséget. A hajrában a szlovén kupagyőztes egyre hitehagyottabban röplabdázott, az ekkor már Bodnár Dorottya vezérelte BRSE így 77 perc után története harmadik KEL-sikerét, egyben 2018-as bajnoki címe óta első aranyérmét ünnepelhette.

Közép-európai Liga női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3:0 (17, 25, 16)
Kamnik, 500 néző
Vezette: Bojan Brlas, Ana Stipanicev Matecic.

BRSE: Drpa 14, Vasziljeva 10, Bodnár 14, Pintér 2, Aktas 5, Bagyinka 3. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu, Glemboczki, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Maribor: Mlakar 9, Milosic 7, Pogacar 3, Stampar 4, Lekse 9, Lorber Fijok 9. Csere: Cikac (liberó), Farkas, Ramic 3. Vezetőedző: Bruno Najdic.

Tóth Gábor: – Idegesen kezdtük a döntőt, aztán ez a második szettben volt főleg érezhető. Ott nem tudtunk élni a Maribor által kínált lehetőségekkel, de ettől függetlenül helyén volt a szívünk a játszma végén, a harmadikban pedig Bagyinka Fanni remekül irányított. Nagyon magas szinten támadtunk, ennek volt köszönhető a viszonylag sima siker. Gratulálok a klubnak és csapatnak, azt gondolom, hogy mindannyian megérdemeltük ezt a sikert!

Bruno Najdic: – Gratulálok a BRSE-nek a győzelemhez, ma sokkal jobbak voltak nálunk.