Közösségi oldalak

Sport

Megvédték tavalyi címüket a körösladányi fiatalok

Fotó: Babák Zoltán

Címvédéssel zárult a Békés Megyei Ifjúsági Kupa, miután a sorozat keddi Kórház utcai fináléjában a körösladányi fiatalok 2–1 arányban múlták felül a gyomaendrődieket.

Az ifjúságiaknál megismétlődött a tavalyi finálé, melyet akkor a körösladányi fiatalok nyertek nagy küzdelemben. Most is esélyesebbnek számítottak, tekintettel arra, hogy több játékosuk a most lezárult NB III-as felnőtt bajnokságban is alapembernek számított. Ennek nyomatékot adva Cservenák Csaba már az 5. percben előnyhöz juttatta a sárrétieket egy pontos, 15 méteres lövéssel. A folytatásban is a kékben játszó ladányiak birtokolták többet a játékszert, a gyomaendrődiek csak a félidő második felében tudtak javítani ezen, igaz a játékrész hajrájában előbb Szabó László, majd Jánovszki László meg is duplázhatta volna a ladányiak előnyét.

A második játékrész nyílt csatát hozott. A gyomaendrődiek próbálták menteni a menthetőt, ám ahogy teltek a percek, egyre inkább felforrósodott a hangulat a pályán. Ennek következtében a játékvezető két magáról megfeledkező sárrétinek is felmutatta a piros lapot. A kettő közben azonban Szabó László megduplázta a ladányiak előnyét. Kilenc fővel azonban védekezésre kényszerültek. Az emberfórt Hanea Márkó gólra is váltotta, de az egyenlítésre már nem maradt ideje csapatának, így 2022 tavasza után idén is a sárrétiek birtokába került a serleg.

Békés Megyei Kupa 2023 Döntő U19

Gyomaendrődi FC U19–Körösladány MSK U19 1–2 (0–1)
Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 430 néző
Vezette: Saitz Dániel (Petrovszki Péter, ifj. Medovarszki János)
Gólszerző: Hanea (85.), ill. Cservenák (5.), Szabó L. (75.). Kiállítva: Boros (74.), Szabó L. (83.).

Gyomaendrőd: Soczó – Tímár, Szlancsik (Szilágyi P.), Munkácsi (Kata), Forgács, Pásztor, Egri (Gellért Milán), Piss, Kovács A., Hanea, Szikszai (Kovács Zs.). Edző: Karászi László, Toldi Balázs.

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Somogyi, Szántó B. (Novák), Boros, Szabó L., Jánovszki, Szuroka (Agárdi), Cservenák, Szabó M., Talpalló, Palik. Edző: Keresztesi János.

B. M.