Közösségi oldalak

Sport

Még szettet sem tudott nyerni a Szent Benedek a BRSE ellen

A Swietelsky-Békéscsaba csapata mindössze 68 perc alatt három játszmában nyert a vendég Szent Benedek együttese ellen a női röplabda Extraliga szombati játéknapján. A tavalyi bronzérmes balatonfüredi gárda csupán a második szett során tudta megszorongatni a házigazdákat.

 

Hazai részről jó hír volt, hogy Marta Drpa felépült sérüléséből, Tóth Gábor pedig a kezdőcsapatba nevezte a szerb klasszist a rangadón. A várakozásoknak megfelelően szoros csatát hoztak az első percek, Bagyinka Fanni pedig emlékezetes pillanatokat okozott rögtön az elején egy látványos oxizással. Ezt követően egy 5:0-s sorozatnak tapsolhatott a hazai közönség, Dejan Desnica kénytelen volt időt kérni. A hazai nyitásokra és blokkokra sem találták az ellenszert a vendégek, folyamatosan nőtt a különbség a felek között, 14:5-nél Desnicának újabb eligazítást kellett tartania. Ez sem hatott, egészen elképesztően alakult az első játszma, ellentmondást nem tűrően röplabdázott Tóth Gábor együttese. Bagyinka mellett Pintér Andrea és Bodnár Dorottya is szállította az ászokat. Már 23:7-re is vezettek, amikor mutatott némi fellángolást a Balatonfüred, Pintér nem sokkal később lezárta a szettet.

A térfélcserét követően Marta Drpa is ásszal jelentkezett, miközben a blokk továbbra is kiválóan működött, így ismét sikerült jól indítani a játszmát. 7:3-nál érkezett a menetrend szerinti füredi időkérés, ami ezúttal hatásosnak bizonyult, ugyanis 8:7-re fordítottak a vendégek. Ekkor Tóth Gábor hívta magához tanítványait. Ralitsa Vasziljeva ászával visszavették a vezetést a házigazdák, de innen fej-fej mellett haladtak a felek. Aztán a Szent Benedek meglógott két egységgel, ám azonnal fordított a BRSE. 20:20-as állással érkeztünk a hajrához, ekkor Ceyda Aktas lépett elő vezérré, az ő eredményessége révén két szettlabdához jutott a vendéglátó, a másodikat pedig értékesítette is.

A harmadik játékrész eleje jóval kiélezettebb küzdelmet hozott, mint az első kettőé, egyik csapat sem tudott hosszabb pontszerző sorozatot összerakni. 11:9-es csabai előnynél Vasziljeva szerzett pontot egy parádés labdamenet végén, Desnica pedig úgy érezte, hogy meg kell akadályoznia egy újabb potenciális hazai rohanást. Ez sikerült is neki, továbbra is egy-két pontos különbséget mutatott az eredményjelző, aztán a végjátékhoz közeledve ezt 4-re hízlalta a BRSE. Sőt, a folytatásban még növelni is tudta a fórt. A hajrában is magabiztos maradt, és már az első meccslabdáját kihasználta, ezzel pedig változatlanul szettveszteség nélkül menetel előre a szezonban!

Extraligás női röplabda-mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:0 (11, 23, 18)
Békéscsaba, 900 néző
Vezette: Tillmann Gyula Zsolt, Szabó Péter.

Békéscsaba: Drpa 18, Vasziljeva 12, Bodnár 6, Pintér 12, Aktas 9, Bagyinka 5. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Balatonfüred: Grbac 3, Sztijepics 13, Vacsi 2, Jankovics 5, Koleva 6, Nacsa-Pekárik 5. Csere: Balogh (liberó), Szerényi, Bosnyakova, Herbin-Baker. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Tóth Gábor: – Okosan használtuk ki a Füred gyengeségeit, azonban az első szett után csökkent a koncentráció. Elégedett vagyok, hogy ismét a kellő agresszivitással harcoltunk, ezt az utat kell folytatnunk!

Dejan Desnica: – Szeretnék gratulálni a Békéscsabának, amely jelenleg jobb formában van a mi csapatunknál, az első szettben pedig remekelt és hiba nélkül játszott. A második játszma fontos lett volna számunkra, a harmadikban pedig ellenfelünk jobban blokkolt és nyitott is. Egyértelmű, hogy komolyan kell venni őket idén. Mi pedig készülünk a következő mérkőzésre és igyekszünk lépésről lépésre haladni.