Közösségi oldalak

Sport

Magabiztos győzelem hazai pályán

Fotó: Antal János

Hibátlanul zárta az NB I B-s női kézilabda-bajnokság alapszakaszát a Békéscsabai Előre NKSE együttese, amely a szombati hazai mérkőzésén a várakozások szerinti magabiztos győzelmet aratott a Szeged ellen. Papp Bálint alakulata ennek megfelelően a maximális 16 ponttal várhatja a Nyugati csoport első öt helyezettje elleni felsőházi rájátszást, melynek első két helyezettje szerez jogot az élvonalbeli indulásra.

Hétméteresből a vendégek dobták az első gólt, és bár Mayer Szabina duplájával fordított az Előre, a szegediek a folytatásban is bátor játékkal rukkoltak ki. Ennek hozadékaként még a 21. percben is náluk volt a minimális előny (8–9). A végjátékra azonban Iván Emese duplájával 11–9-re fordult a kocka és a szünetig megmaradt a hazaiak minimális különbségű vezetése.

A második félidőre egy más szemléletű csabai együttes futott ki a pályára. A listavezető ekkor már az eredményesség terén is érvényre juttatta nagyobb tudását. Az első tíz percben sok hibára késztette ellenfelét, eközben pedig 8 gólra növelte az előnyét. A vendégek próbálták tartani a lépést, de ez csak ideig-óráig sikerült, a végjátékban tovább nőtt a különbség a csapatok között, és biztos csabai győzelem született.

B.M.

Kézilabda NB I. B-s női mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–PC Trade Szegedi NKE 29–19 (13–12)
Békéscsaba, 500 néző
Vezette: Ignéczi Ivett, Pánczél-Héjjas Tímea.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 0, ill. 4/4.

Békéscsaba: Szabó D. – IVÁN 8, Török, Kukely A. 3, Giricz 1, Borbély 2, Karacs 1. Cs.: CSIZMADIA (kapus), MAYER 4, Szögi, Bucsi 1, KUKELY K. 4, Vámosi 4, Bencsik 1, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint.