Közösségi oldalak

Sport

Csak egy pontot hozott el Debrecenből a Békéscsaba II. csapata

Ponttal tért haza Debrecenből a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata, amely a „Loki” tartalékjaival végezett döntetlenre a bajnokság 22. játéknapjának vasárnap délelőtti mérkőzésén. A lila-fehérek az első félidőben hátrányba kerültek, amit szünet után sikerült ledolgozniuk a tíz emberre fogyatkozó házigazdák ellen, sőt a győzelemhez is közelebb álltak a 90 perc második felében.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal telt az első félidő, a csapatok sokáig csak szögletekből tudták a kapukat támadni. A 20. percben Bónus Marcell gólt érdemlő átlövése jelentette az első valós veszélyt, ami a kapufán csattant, négy minutával később pedig Farkas Tamás szerezte meg a vezetést a házigazdáknak, miután egy védők mögé belőtt labdát értékesített, 1–0. A mérkőzés addigi menete a folytatásban sem változott meg, Sipaki Patrik előtt nyílt meg az egyenlítés lehetősége, de a 14 méteres ígéretes lövését blokkolni tudták a védők.

A második félidő elején emberelőnybe kerültek a csabaiak. A kiugró Mágocsival szemben utolsó emberként szabálytalankodott a kapitány, Kovács Róbert, amiért villant a piros lap. A debreceniek ettől kezdve az eredményt óvták, a látogatók pedig jelentős nyomás alá helyezték őket. A lila-fehérek törekvései a 79. percben hozták meg a várt eredményt, amikor Korógyi passzából Bónus Marcell a 16-oson kívülről kilőtte a rövid felső sarkot, 1–1. Nyomban ezután joggal reklamálhattak egy elmaradó büntetőt a vendégek, amikor Oláh Ákost rúgták meg a büntetőterületen belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Az utolsó pillanatokig küzdöttek a győztes találat megszerzéséért, de a DVSC végül kivédekezte a meccset.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni VSC II–Békéscsaba 1912 Előre II 1–1 (1–0)
Debrecen, 50 néző
Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Farkas T. (24.), ill. Bónus (79.). Kiállítva: Kovács R. (49.).

Debrecen II: Szabó S. – Fűzfői, Kovács R., Kovács G., Kusnyir (Tordai, 46.) – Balla, Farkas T., Pintér (Lénárt, 54.), Gyönyörű (Simon, 58.) – Kenderesi (Sármány, 80.), Kalafat. Vezetőedző: Szűcs János.

Békéscsaba II: Krnács – Szabó Zs., Farkas M., Bora, Kasik – Varga T., Bónus, Sipaki (Pap Sz., 66.), Zelik (Korógyi, 77.) – Mágocsi, Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – A kapu előtti határozatlanságunk és a helyzetkihasználásnak köszönhetően nem tudtuk mindhárom pontot begyűjteni, de a hozzáállás és többé-kevésbé a játék is rendben volt.