Közösségi oldalak

Sport

Ma még az egy pontért is megszenvedett a Füzesgyarmat

Fotó: Erdős Kiara

Egy könnyen felejthető első félidőt követően döntetlenre zárta vasárnapi hazai bajnoki mérkőzését a füzesgyarmati NB III-as labdarúgócsapat. A szünet után teljesítményével akár mindhárom pontot otthon tarthatták volna a sárrétiek, de a ziccerek értékesítésével hadi lábon álltak, ezért be kellett érniük az egyik ponttal.

Az első félidő rendkívül szerény hazai teljesítményt hozott, sok hibával fűszerezve. Egy Popescu-lövést leszámítva nem volt próbálkozásuk a gyarmatiaknak, igaz a kontrákra alapozó sényőiek sem jeleskedtek a támadó harmadban.

A szünetben két friss ember pályára küldésével próbálta felrázni csapatát a gyarmati szakmai stáb. Sokkal támadóbb szellemben is kezdtek a piros-fehérek. Kis Szabolcs előtt adódott az első komoly lehetőség, de egy beadást közelről fölé rúgott, pedig arra is volt ideje, hogy megnézze, a kapu melyik szegletébe helyezi azt. A másik oldalon hasonló szituációból született meg a vendégek vezető találata a 70. percben, amikor egy jobb oldali beadást Lizák pörgetett közelről a jobb sarokba, 0–1. Sokat nem kellett várni az egyenlítésre sem. Kis Szabolcs tette jóvá korábbi hibáját, aki a 75. minutában Achim Sebastian centerezését juttatta a kapuba. A labda a kilépő hálóőr segítségével került hozzá, és a tizenhatos csücske tájáról belsővel egyből emelt a kapuba, a visszafutó védő már csak beljebb tudta segíteni a játékszert, 1–1. Ezt követően nagy erőket mozgósított a hazai együttes a győztes gól megszerzése érdekében, de több kihagyhatatlannak tűnő helyzetben sem találták el az üresen tátongó kaput, így be kellett érniük az egyik ponttal.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC 1–1 (0–0)
Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött
Vezette: Virág András Barnabás (Juhász László, Maurer János).
Gólszerző: Kis Sz. (75.), ill. Lizák (70.).
Jó: Kis Sz., Ramos, Achim Á., ill. az egész vendégcsapat.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu, Ramos (Tóth O., 81.), Pataki – Kis Sz., Shadi (Achim Á., 46.), Vajda (Karikás, 46.) – Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Sényő: Gazsi – Bodó G., Klepács, Hadházi, Fenyőfalvi – Boros, Farkas M., Lizák (Barta, 91.), Schmidt (Molnár M., 92.) – Kapacina V. (Barcsay, 80.), Orosz. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Boros Tibor: – Amit az első félidőben láttam, azt nem tudom hova tenni, de reményeim szerint gyorsan megtalálom a választ a hitehagyott, gyenge teljesítményre. Szünet után már olyan érzésem volt, hogy kicserélték a csapatom. Sok komoly lehetőséget tudtunk kidolgozni, de mivel a szünetben azt mondtam, hogy kisebb csoda lesz, ha pontot szerünk, hiába van némi hiányérzetem, összességében az eredményt reálisnak tartom, nem vagyok csalódott.

Fiumei Viktor: – Füzesgyarmaton a megszokott jó meccsünket hoztuk. Mindkét csapat győzelemre játszott, erre meg is volt a lehetősége, külön öröm számomra, hogy a szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk. A végeredmény hűen tükrözi a játék képét.