Közösségi oldalak

Sport

Könnyed győzelem Miskolcon

Az extraligás női röplabda-bajnokság 5. fordulójában a várakozásoknak megfelelően szettet sem veszített Miskolcon a Swietelsky-Békéscsaba együttese. A csabaiak két szoros és egy sima játék után zárták le az újonc Diósgyőr otthonában megvívott találkozót.

Tóth Gábor a sűrű menetrend és a sok utazás miatt kicsit megkeverte a kártyákat, ami a kezdőt illeti, bekerült a születésnapos Kump Alíz, valamint Kertész Petra is.

A házigazdák igencsak lelkesen indítottak, nem engedték, hogy már a legelején elhúzzon a BRSE, sőt nemcsak tartották a lépést, de 7:6-nál a vezetést is átvették. Tóth Gábor akkor elégelte meg a látottakat, amikor a Diósgyőr 10:9-re vezetett. 14-nél még mindig együtt haladt a két gárda, ám ekkor a csabaiak összeraktak egy négyes sorozatot. Innen is visszajöttek egyetlen pontra a lelkes hazaiak,ám a végjátékot a vendégek bírták jobban.

 

A DVTK a folytatásban is folyamatosan ott járt a csabaiak sarkában, sőt 7:7-nél ismét egál volt. Ezután viszont három ponttal ellépett a BRSE, amit megszilárdított, később pedig még növelt is. Azonban a miskolciak továbbra sem tágítottak. feljöttek egyetlen pontra is, de a hajrá megint a viharsarkiaké volt.

A harmadik szett elején 3:7-es csabai vezetésnél úgy tűnt, hogy megtörik a hazaiak lelkesedése, de egy 8:1-es etappal fordult a kocka. Riadót fújtak a vendégek, előbb egy hatos sorozattal helyretették a meccset, majd egy újabb ötös szériával célegyenesbe ért, a „szalagot” pedig Cansu Aydinogullari blokkja jelentette. Hozta a kötelezőt BRSE, szerdán pedig jöhet a Bielsko-Biala elleni visszavágó, ami azért jóval nehezebbnek igérkezik.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

DVTK Ongropack–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–21, –22, –15)
Miskolc, a, 5. forduló, Miskolc
Vezette: Villás, Rácz.

DVTK: Horváth 3, Einarsdóttir 3, Kiss 7, Egri K. 15, Hegyi, Jovanovic 9. Csere: Kundrák (liberó), Egri B., Skoric 5, Hollós, Kalmár. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

BRSE: Kump 2, Glemboczki 5, Stepanenko 10, Bodnár 11, Aydinogullari 3, Stanchulova 8. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Pintér 4, Strumilo 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – Nagyon lassan vettük fel fejben a ritmust, sok esetben pontatlanok voltunk, többet hibáztunk nyitásban is az első szettben, ami megnehezítette a dolgunkat, de aztán ez a játékelem feljavult, ahogy a többi is. Gyakorlatilag minden játékos pályára lépett, ami azért fontos, mert nem hagyhatunk ki egy lehetőséget sem, hogy dolgozzunk a szerdai, CEV-kupa visszavágója előtt.

Németh Szabolcs: – Jár a gratuláció a Békéscsabának, tisztában vagyunk azzal, hogy feszített a tempójuk. Biztosak voltunk abban, hogy egyfajta fásultság tapasztalható lesz náluk, és amíg nálunk rendben volt a koncentráció és le tudtuk követni a játékukat, addig pariban tudtunk lenni. Azt nem mondhatom, hogy a játékosaim ne tettek volna bele mindent, csúsztak-másztak a pályán, de ma még nem a Békéscsabát kell megvernünk.