Közösségi oldalak

Sport

Kiütötték a Békéscsabát Angyalföldön

Fotó: vasasfc.hu/Facebook

Angyalföldön nem tudta megismételni a hét közben mutatott formáját a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehérek a bajnokság vasárnapi 11. fordulójában hiába lőtték az első gólt, a Vasas még az első félidőben fordított, szünet után pedig a csabai hibákat kihasználva, gálázva nyerték a meccset.

A félidő első felében jobbára a Békéscsaba térfelén zajlott a játék, igazi gólhelyzetet azonban csak Cipf közeli lövése jelentett, melyet Tóth kapus bravúrral hárított. A másik oldalon Oláh Ákos az első lehetőséget gólra váltotta a 21. percben, amikor közelről a kapu jobb oldalába helyezte el a labdát. A csabaiak öröme azonban nem tarthatott sokáig, mert 5 minutával később egy szögletből Litauszki 10 méterről a bal felső sarokba fejelt. Újabb 5 perc múltán pedig már a házigazdáknál volt az előny, miután Pócsra nem figyeltek a védők, aki 9 méterről vette be a bal sarkot. Még nem volt vége a lilák kapu előtti gyengélkedésének, hiszen a 37. percben egy bal oldali beadást Litauszki fejelt a léc alá.

A második félidő elején nagyon nem állt össze a vendégek játéka, ezt kihasználva gyorsan bebiztosította győzelmét a Vasas. Előbb Cipf látványos, 13 méteres nyesése lepte meg Tóth kapust, aki egy perc múltán ismét belehibázott. Pócs a tizenhatoson elvette tőle a labdát és 10 méterről az üresen maradt kapuba gurította azt. A kegyelemdöfést az 52. percben Cipf adta meg, aki Kapornai bal oldali lapos beadását 3 méterről gurította át a gólvonalon. A folytatásra alább hagyott a Vasas lendülete, de a végjátékban a kapu szájában így is sikerült növelnie magabiztos előnyét, amikor Rab bal oldali centerezését Kapornai értékesítette 4 méterről. A végén Oláh Ákos foglalta keretbe a meccset, 6 méterről kilőve a jobb sarkot, ezzel kozmetikázva csapata harmatos teljesítményén.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Vasas FC II–Békéscsaba 1912 Előre II 7–2 (3–1)
Budapest, 100 néző
Vezette: Holczbauer Flórián (Szalai Dávid, Blum Dániel).
Gólszerző: Litauszki (26., 37.), Pócs (31., 49.), Cipf (48., 52.), Kapornai (84.), ill. Oláh Á. (21., 89.).

Vasas II: Bánfalvi (Ménesi, 75.) – Puskás (Forgó, 75.), Litauszki, Hosszú (Huszár, 54.) – Farkas Bence, Hidi M, Ódor, Kapornai – Cipf, Pócs (Farkas J., 54.), Őri (Rab, 54.). Vezetőedző: Harmati Tamás.

Békéscsaba II: Tóth A. – Trescsula, Babinyecz (Orvos, 75.), Izing, Zahorán – Pap Sz. (Sipaki, 51.), Sipos G. (Marik, 46.), Balla, Bónus – Ilyés (Rajsli, 75.), Oláh Á.
Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: –