Közösségi oldalak

Sport

Kicsúszott a mérkőzés a játékvezető kezéből a Gyarmati kupameccsen

Kicsúszott a mérkőzés a játékvezető kezéből a Gyarmati kupameccsen

A gyarmati labdarúgócsapat százhúsz perces vérbeli kupacsatában maradt alul az NB II-es Mosonmagyaróvárral szemben a MOL Magyar Kupa szombati harmadik fordulójában. A sárrétiek hullámzó teljesítményt nyújtottak, ennek ellenére a hosszabbításban már nem csak rajtuk múlott, hogy nem folytathatják tovább a küzdelmeket.

A mérkőzés első félidejében tompán játszott a hazai együttes. A védőik hibájából negyedórán belül három helyzetet is kialakítottak a vendégek, melyekből egy góllal végződött. A folytatásban is lezárhatták volna a találkozót, de Fildan kapus meccsben tartotta csapatát.

Popescu Robert csereként hosszabbításra mentette a meccset, melyet azután korábban befejezett. Fotó: Erdős Csaba

A második játékrészben egy kényszerű csere és némi posztváltás hatására látványosan megváltozott a sárrétiek játéka. Már többször is nyomás alá tudták helyezni az óváriak kapuját. A látogatók kontrákból jelentettek veszélyt, de a gyarmatiak fokozódó nyomása hozta meg az újabb gólt a ráadás perceiben, jöhetett tehát a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Ez az időszak már legkevésbé sem a két csapat játékáról szólt, sokkal inkább a játékvezető került fókuszba, akinek egyszerűen kicsúszott a kezéből a mérkőzés. Közben az első játékrész végén újból vezetést szerzett a vendégcsapat, amely a maradék negyedórában megőrizte minimális előnyét.

MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Mosonmagyaróvári TE 1904 1–2 (0–1, 1–1, 1–2) 
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Sándor Csaba (Kövér Tamás, Gavalla-Kulcsár Judit).
Gólszerző: Popescu (92.), ill. Deák (12.), Sajbán (105.). Kiállítva: Popescu (118.).

Füzesgyarmat: Fildan – Urbanowski, Raducu, Oltean, Pataki – Vasziljavics (Bódis, 62.) – Orovecz (Bajor, 83.), Achim S., Kis Sz. (46.), Szabó B. (Bánfi, 62.) – Cigan (Bartók, 106.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Mosonmagyaróvár: Slakta – Gáncs (Buglyó, 76.), Papp Sz., Debreceni A. (Szabó R., 66.), Deák, Horváth K. – Múcska. Sajbán, Illés (Monori, 66.) – Szalka (Dezamits, 90.), Jasarevic (Simita, 76.). Megbízott edző: Horváth Csaba.

Boros Tibor: – A magam és a klubom nevében is kikérem ezt a permanens negatív diszkriminációt. Az első félidő a vendégekről, a második inkább rólunk szólt Egyértelműen a továbbjutásért harcoltunk, de …

(Borítókép: Fildan kapus sokáig meccsben tartotta csapatát. Fotó: Daru Andrea)