Közösségi oldalak

Sport

A BRSE sikerével zárult Nyíregyházán a Fatum Kupa

A BRSE sikerével zárult Nyíregyházán a Fatum Kupa

A Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapat sikerével zárult Nyíregyházán a Fatum Kupa nemzetközi felkészülési torna. Tóth Gábor együttese pénteken a szlovén Maribor 3:0-s legyőzésével jutott a szombati fináléba, ahol a házigazdákat múlta felül ötszettes meccsen.

Döcögősen kezdett a BRSE, 6:3-as hazai vezetésnél időt is kért a mestere. Hatásos volt a fejmosás, mert 11-nél már csabai vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban parázs küzdelem alakult ki, hol egyik, hol másik csapat járt előrébb. A hajrában elég volt egy csabai rövidzárlat, amit kihasznált a hazai együttes és megnyerte a szettet.

A második felvonásban jött Viktoria Olinyik helyett Bagyinka Fanni, Kertész Petrát pedig Molcsányi Rita váltotta. Érezhetően nagyobb fokozatra kapcsolt a Békéscsaba, 3:9-nél a szabolcsiak görög vezetőedzője már a második idejét volt kénytelen kikérni. Nem csökkentette a tempót Tóth Gábor alakulata, végül magabiztosan egyenlített.

A harmadik játékrészt Bodnár Dorottya blokkjai vezették fel, a center egymás után hatástalanította a Nyíregyháza támadásait. A Ceyda Aktas helyére beálló Glemboczki Zóra nagyszerű ejtéssel kezdett, a védekezésünk pedig stabilizálódott, mindez jelentős előnyt eredményezett, amit sikerült megtartani a játszma égéig.

A negyedik játszmában a Fatum kezdett jobban. Időkéréssel és cserékkel próbálkoztak a csabaiak, de nem találtak fogást a hazaiakon. Beállt a mindössze 15 éves Tuska Brigitta, aki hamarosan ponttal tette le névjegyét, azonban ebben a játékrészben nem termett sok babér a vendégeknek, kiegyenlített a hazai együttes.
A döntő szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, izgalmas labdameneteknek tapsolhatott a nagyérdemű. 7:7-nél Molcsányi sokadszor hárította a védhetetlent, így előnnyel fordulhatott a BRSE, de továbbra sem lehetett tudni, hogy mi lesz a thriller vége. Aztán jött az addig halványabban teljesítő Vasziljeva, aki parádés nyitássorozattal, majd egy bombával lezárta a fordulatos találkozót.

Felkészülési női röplabda-mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (22, –11,–17, 12, –11)
Nyíregyháza
Vezette: Csizmarik, Villás.

Nyíregyháza: Leban 22, Török 1, Karaoglu 17, Jurdza 6, Lászlop 6, Cicic 8. Csere: Tóth (liberó), Ambulija 1, Rufin-Martinez, Földi 2. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis.

Békéscsaba: Drpa 15, Olinyik 1, Aktas 8, Bodnár 8, Pintér 11, Vasziljeva 19. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Oikonomidou 7, Kertész, Glembóczki 9, Tuska 1, Bagyinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Leonidas Gaitanakis: – A felkészülés ezen az időszakában egy jó és hasznos mérkőzést játszottunk. Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez!

Tóth Gábor: – A találkozó elején nem találtuk a ritmust az agresszíven nyitó Nyíregyháza ellen. Aztán kiegyenesedtünk és helyenként szép játékkal szereztünk előnyt, hogy utána újra leadjuk azt. Az ötödik szettben általában a szív dönt, mi pedig nagyot küzdve hódítottuk el a trófeát!

Mérkőzés a 3. helyért: Maribor–Újpesti TE 3:0.
Végeredmény: 1. Békéscsaba, 2. Nyíregyháza, 3. Maribor, 4. Újpest.
Különdíjak. Legjobb játékos: Ralitsa Vasziljeva (Swietelsky-Békéscsaba). Legeredményesebb játékos: Selena Leban (Fatum-Nyíregyháza).

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna