Közösségi oldalak

Sport

Kick-box EB: gyarapodnak az érmek!

Ahogyan az várható volt, a feszültség fokozódott Budvában, a  Kick-boksz Junior és Kadet Európa-bajnokság második napján. Hiszen itt már a legjobb négy közé jutás is terítékre került jón néhány kategóriában, és ez bizony azt jelentette, hogy akinek ez sikerült, az bronzérmesnél rosszabb már nem lehet.

Nem egyszerű eset, és ezt a küzdőtérre lépő Békés megyeiek is érezhették. Voltak, akik tudtak élni a lehetőséggel, és voltak, akiknél ellenfelük most jobbnak bizonyult. Távirati stílusban: A hosszúra nyúlt keddi versenynapot a Békés megyeiek úgy zárták, hogy már bronzérmet szerzett formagyakorlatban Brebovszky Zoltán, a négy között várja a folytatást Malatyinszki Bendegúz, Petró Lili, Szaszák Dominik, Kása Hanna, s a négy közé jutásért csatába száll Leszkó Kitti,Viczián Dániel, Koszecz Boglárka. Nem sikerült a továbbjutás Laurincz Péternek, Kozmann Mónikának, Pántya Rékának, Solymosi Norbertnek, Viczán Viviennek. Mivel a kiesettek között rutinosnak számító  versenyzők is vannak, ismét bebizonyosodott, hogy egy Európa-bajnokságon minden megtörténhet, másrészt az utánpótlás korosztályúaknál nagyon ritka az, hogy valaki teljesen meghatározó legyen kategóriájában. Néha sok belefektetett energia és munka is kevésnek bizonyul.

A képen Győz és a legjobb négy közé jut Malatyinszki Bendegúz

Az viszont tény, hogy 7 érem már biztos – vannak akik dupláznak- és az is, hogy ezen felül is várható érem. S az is biztos, hogy nem a bronzérem a cél, hanem egy ennél is szebb szín. Ezt az Európa-bajnokság hátra lévő legizgalmasabb négy napja dönti majd el. A szerdai napon – ami egyébként éppen olyan hosszúnak ígérkezik, mint a keddi – a formagyakorlatosok között Zahorecz Noel és Brebovszky Zoltán, a küzdők között pedig Kása Hanna és Malatyinszki Bendegúz kétszer is a küzdőtérre lép. Négy versenyzőnk is bolgár ellenféllel csap össze,  nem lesznek könnyű mérkőzések, hiszen a bolgár kick-box nagy fejlődésen ment át az utóbbi években.
A szerdai versenynap Békés megyei versenyzőket érintő programja a kezdési időpontokkal és a küzdőterek sorszámával: (A mérkőzések a https://www.wakolive.com/europeans.html  internetes oldalon nézhetők élőben.)
FORMAGYAKORLAT: 1. számú tatami küzdőtér
9 ó. 16 p. Zahorecz Noel
9 ó. 22 p. Brebovszky Zoltán
10 ó. 02 Kadet csapat (benne Bak Ágnes Panna)
10 ó. 17 p. Junior csapat (benne Brebovszky Zoltán, Zahorecz Noel)

POINT-FIGHTING szabályrendszer 1.számú tatami küzdőtér

11 ó. 58 p.Kadet 2 37 kg. Szaszák Dominik – Martin Dimitrov (Bulgária) a döntőbe jutásért 12 ó. 46 p. 37 kg. Kása Hanna – Nina Korosec (Szlovénia ) a döntőbe jutásért
12 ó. 54 p. 42 kg. Petró Lili – Simona Tetevenska (Bulgária) a döntőbe jutásért
16 ó. 46 p. Junior 74 kg. Viczián Dániel – Noel Salzburger (Ausztria) a legjobb négy közé jutásért
18 ó.46 p.  50 kg. Leszkó Kitti – Monika Petkova (Bulgária) a legjobb négy közé jutásért

  1. számú tatami küzdőtér
    13 ó. 30 p. Junior +70 kg. Koszecz Boglárka – Jasmin Aigner (Ausztria) a legjobb négy közé jutásért

LIGHT-CONTACT szabályrendszer 2. számú tatami küzdőtér
17 ó. 57 p.  kadet 57 kg. Malatyinszki  Bendegúz – Jaroszlav Prokopcsuk (Orosz csapat) a döntőbe jutásért
19. ó. 09 p. 37 kg. Kása Hanna – Nina Korosec (Szlovénia) a döntőbe jutásért

KICK-LIGHT szabályrendszer 3. számú tatami küzdőtér
11 ó. 42 p. kadet 57 kg. Malatyinszki Bendegúz – Victor Nenkov (Bulgária) a döntőbe jutásért
17 ó. 57 p. 37 kg. Kása Hanna – Darija Jatszko (Ukrajna) a döntőbe jutásért

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!