Közösségi oldalak

Sport

Kezd összeállni Schindler Szabolcs csapata

Fotó: dvtk.eu – Szabó Krisztián

A szezon legjobb játéka is kevésnek bizonyult a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapatának ahhoz, hogy az idei első győzelmét megszerezze. A lilák jó teljesítményt nyújtottak a feljutásra aspiráló, és a találkozó nagy részében emberhátrányban játszó Diósgyőr ellen. A döntetlennek a végén inkább a miskolciak örülhettek.

13. perc: Király Patrik végzett el a jobb oldalról szögletet, pontos labdáját Farkas Márk bólintotta rá, a labda a kapufáról a kapu jobb oldalába hullott, 1–0.
31. perc: Szatmári Csaba rúgta meg a fél pályánál a kiugrani szándékozó Márist, és mivel a diósgyőrinek már volt egy sárgája, a piros kártya került elő a játékvezető zsebéből.
53. perc: Mintaszerű csabai támadás futott végig, Kitl Pantovics passza után pontosan játszott balról középre, Máris higgadtan ballal, 5 méterről, a kapu közepébe gurított, 2–0.
57. perc: Molnár Bálint jobb oldali szögletét követően Oláh Bálint combjáról a jobb alsó sarokba pattant a labda, 2–1.
68. perc: Molnár Gábor kényszerítőzött Könyvessel, aki kilépett és egy védő szorításában, jobbal a bal alsó sarokba pöckölte a labdát, 2–2.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Diósgyőri VTK 2–2 (1–0)
Békéscsaba, 1060 néző
Vezette: Antal Péter (Sinkovics Dániel, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Farkas M. (13.), Máris (52.), ill. Oláh B. (57.), Könyves (68.).
Sárga lap: Kitl (14.), Lukács (53.), Király (76.), Kovács Á. (86.), ill. Szatmári Cs. (10.), Molnár G. (32.), Szűcs (40.), Bokros (86.),
Piros lap: Szatmári Cs. (31.)

Békéscsaba: Czinanó – Puskás, Farkas M., Bora, Kitl – Máris (Szabó P., 63.), Sipos, Király, Horváth P. (Kovács Á., 78.) – Lukács (Paudits, 63., Gránicz, 66.), Pantovics (Varga Sz., 78.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

DVTK: Póser – Eperjesi, Szűcs, Szatmári Cs. – Polgár, Zsemlye, Molnár G. (Bertus, 84.), Oláh B., Bokros – Könyves (Hornyák, 93.), Horváth Z. (Zsolnai, 60.). Vezetőedző: Kondás Elemér.