Közösségi oldalak

Sport

Kezd kongani a vészharang az Előre háza táján

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában felettébb sima mérkőzésen szenvedett háromgólos vereséget a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely a Nyíregyháza alkalmi otthonában maradt alul vasárnap. Az eredménytelen mérkőzést követően a lila-fehéreknek két pontnyi előnyük maradt a már kieső helyen tanyázó Budaörssel szemben.

Kezdettől védekezésre kényszerült a Békéscsaba, melynek kapuját Fortuna is óvta a 8. percben, amikor Debreceni beadását Hamed bólintotta a kapuvasra, majd egy perccel később szintén ő volt az, aki három lépésről emelt fölé a kapu torkából. A vendégvédelem jobb szárnyának sorozatos hibái a 14. percben már nem maradtak büntetés nélkül, a mozgékony Gresó Gresó zavartalanul ment el a bal szélen, tökéletes labdát tálalt középre Vass Patrik elé, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0.

Továbbra is veszélyesen támadott a szabolcsi együttes, de a kapu előtt nagyokat hibázott, vagy Winter védett bravúrral, így a lilák meccsben tudtak maradni. Az utolsó negyedórára valamelyest alább hagyott a hazaiak szorítása, de ekkor is a csabai kapu előterében pattogott lényegesen többet a labda.

A szünetben kettős cserével próbálta felrázni csapata játékát Brlázs Gábor. Az 59. percben Gresó baloldali szögletét Lukács Raymond a saját kapujába fejelte, 2–0.

A balszerencsés körülmények között esett második hazai gól visszavetette a lila-fehérek éledező harci kedvét. A folytatásban hit nélkül küzdöttek a csabaiak, A 70. percben Paku szerzett labdát, betört a 16-oson belülre, középre adott, ahol Hamed érkezett és laposan a hálóba lőtt, 3–0.

A harmadik találat után végképp elszállt a pontszerzési esélyük a vendégeknek. A szabolcsi együttes hat nyeretlen meccs után győzött ismét, a csabaiak továbbra is rendkívül nehéz helyzetben vannak.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Nyíregyháza Spartacus FC–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (1–0)
Balmazújváros, 300 néző
Vezette: Rúsz Márton (Varga Gábor, Sinkovicz Dániel).

Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Gengeliczki, Jánvári (Papucsek, 74.), Debreceni (Godwords, 77.) – Vass P., Paku (Banyoi, 74.), Sigér Á., Gresó (Zamostny, 74.) – Hamed, Kovács Á. (Novák, 60.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gólszerző: Vass P. (14.), Lukács (59. – öngól), Hamed (70.).
Sárga lap: Paku (31.), Sigér (88.), ill. Hodonicki (27.).

Békéscsaba: Winter – Puskás, Farkas M., Bora, Hodonicki (Ilyés, 63.) – Szabó P. (Zvara, 46.), Kitl, Sipos (Mikló, 46.), Horváth P. (Tóth D., 89.) – Máris, Lukács (Gránicz, 73.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Feczkó Tamás: – A vezető gólig nagyon jól játszottuk, több ziccert is kialakítottunk, és ez azért nagy szó, mert ez egy szervezett, focizni akaró csapat ellen sikerült. A szünet után jókor jött a második találatunk, amelyet követően újabb ziccereink voltak, amelyek közül egyet értékesítettünk.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben megilletődötten játszottunk. A második játékrészt már jobban kezdtük, de egy egyéni hiba megkaptuk a második gólt, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A játék képe alapján a Nyíregyháza megérdemelte a győzelmet.