Közösségi oldalak

Hírek

Kétgólos előnyből veszített Egerben a Békéscsaba

Kétgólos előnyből hagyta ott mindhárom pontot Egerben a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata a vasárnapi bajnoki mérkőzésen. A lila-fehérek akár gólarányt is javíthattak volna, végül azonban a rutintalanságuk áldozatai lettek.

Kifejezetten erősen kezdett a csabai együttes, amely Váradi duplájával már az 5. percre magabiztos előnyt harcolt ki magának. Remekül játszott az Előre, a házgazdák jobbára nyomozták a labdát. A félidő közepén azonban egy oldalról elvégzett szabadrúgásból Zimányi fejjel szépített. Mindez nem vetette vissza a vendégeket, akiknek csupán Ivicsevics kapussal gyűlt meg a bajuk. A félidő utolsó momentumaként váratlanul egalizált az Eger, egy jobb oldali beadást Apró paskolt Zimányi elé, aki közelről nem hibázott.

Szünet után lendületben maradtak a vendégek, semmi jel nem utalt arra, hogy gondjuk lehet. Uralták a játékot, két esetben is a kapusra vezethették a labdát, de nem tudtak kifogni a hazai hálóőrön. Akadt rövid holtpontjuk a félidő derekán, de ezen gyorsan túlléptek. Csak a góllövéssel álltak hadilábon. Egy előrevágott labdánál pedig a saját tizenhatosukon belül összehoztak egy büntetőt a 80. percben, amit Nagy-Kolozsvári magabiztosan értékesített, megfordítva ezzel a meccset.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Eger SE–Békéscsaba 1912 Előre II 3–2 (2–2)
Eger, 80 néző
Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Zimányi (24., 45.), Nagy-Kolozsvári (81. – 11-esből), ill. Váradi (2., 5.).

Eger: Ivicsevics – Debreceni, Katona, Juhász, Hadnagy – Vajda, Antal, Zimányi (Hegedűs, 69.), Tóth Á. (Csifó, 88.) – Nagy-Kolozsvári, Pölöskei. Edző: Labancz Róbert.

Békéscsaba II: Apró – Szabó Zs., Szabó Cs., Czvalinga, Zelik (Marik, 87.) – Váradi, Balog Zs., Bónus, Varga T. (Kasik, 77.) – Mágocsi (Tóth P., 60.), Oláh Á. (Pap, 77.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs Gábor: – Remek kezdés után jó játékkal rukkolt ki a csapat, de sajnos olyan egyéni hibákat vétettünk, amit nem tudott nem kihasználni a hazai együttes. A rutintalanság számlájára írható ez az eredmény.