Közösségi oldalak

Sport

Kétgólos előny sem volt elegendő a Békéscsabának Szentlőrincen

Az első félidei jó játék és kétgólos előny sem volt elegendő a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata számára, hogy mindhárom pontot hazahozza Szentlőrincről, az NB II-es bajnokság vasárnapi 5. fordulójában. A lila-fehér gárda zsebéből balszerencsés körülmények között, a hosszabbításban kapott gól miatt csúszott ki két pont.

13. perc: Nem értette meg egymást Prokop és Havas, a védő luftot rúgott, majd a kapust a labdától elzárva rosszul szabadított fel. A labda így Talpalló Norberthez kerülhetett, aki 25 méterről lőtte ki a bal alsót úgy, hogy az utolsó pillanatban felpattanó labda Prokop keze felett pörgött a hálóba, 0–1.
43. perc: Mikló Roland kényszerítőzött Hameddel, majd ballal előtte balról a hosszú alsóba a labdát Prokop mellett, 0–2.
74. perc: Kitl szabálytalankodott Szabó Mátéval szemben, amiért sárga lap járt. A szabadrúgást a sértett betekerte a jobb alsó sarokba, 1–2
91. perc: A szögletet követő kavarodásban Csörgő Raul begyötörte a vendégek kapujába a labdát, 2–2.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Szentlőrinc SE–Békéscsaba 1912 Előre 2–2 (0–2)
Szentlőrinc, 600 néző
Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Máyer Gábor).
Gólszerző: Szabó M. (75.), Csörgő (91.), ill. Talpalló (13.), Hamed (43.).
Sárga lap: Erdélyi (25.), Németh E. (33.), Keresztes (37.), László (45.), Prokop (72.), ill. Máris (60.), Kitl (74.).

Szentlőrinc: Prokop – Keresztes B., Havas, Nagy Zs. – Erdélyi, Németh E. (Török, 46.), Papp G. (Vidnyánszki, 78.), László D. (Kiss-Szemán, 64.) – Daróczi (Szabó M., 64.), Rétyi (Csörgő, 64.) – Mervó. Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert, Fazekas, Mikló – Horváth P., Váradi, Kitl, Talpalló (Czékus, 50.) – Máris (Zvara, 62.), Hamed (Bora, 83.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Jeremiás Gergő: – Az első félidőben a Békéscsaba uralta a meccset, a másodikban már mi játszottunk jobban. Igazságos a döntetlen, habár ha kicsit hamarabb szerezzük a szépítő gólt, talán a győzelemre is lett volna esélyünk.

Brlázs István Gábor: – Remek első félidőt produkált a csapat, meg is volt a megnyugtatónak tűnő előny. A második játékrészben már mindent egylapra feltéve támadott az ellenfél. A kontráinkból nem tudtuk növelni az előnyünket, és két pontrúgásnak köszönhetően sajnos két pontot Szentlőrincen hagytunk. Amikor fél perccel a vége előtt vezet a csapat, azt a meccset már mindenképpen illene lehoznia.