Közösségi oldalak

Sport

Ismét sikeres volt a Sparring Day!

Békéscsabai JALTE-Energy Gym,középen Hricsovinyi Károly edző

Tizenegyedi alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kempo Egyesület hagyományos ringes küzdelmi gyakorló napját, a Sparring day-t Békéscsabán.

A helyszín most is az East Warriors MMA Klub Andrássy úti edzőterme volt. Mint a fő szervező, Niedermayer Zsolt – aki egyben a WFC regionális vezetője – elmondta, nagyon nagy létszám jött el nem csak az ország különböző részeiből, hanem Romániából is.19 klub 110 K-1, 28 ökölvívó és 24 MMA versenyzője jött el gyakorolni Békéscsabára. A két ring és egy „ketrec” küzdőtér folyamatosan működött.

A romániai – nagyváradi és aradi – klubok részvétele nemzetközivé avatta az eseményt, de nem egy Magyarországon tanuló külföldi diák is megmérte magát a küzdelmekben. A rendezvény lebonyolításban sokat segítő Hricsovinyi Károly, a békéscsabai JALTE –Energy Gym ringes vezetőedzője kiemelte, hogy nagyon jó lehetőséget nyújt a Sparring Day a későbbi versenyszerű küzdelmekre történő felkészülésre. A megnyitókor Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke az elismerés serlegét adta át Mármarosi Patriknak, az Energy Gym WAKO-PRO magyar bajnokának.A mérkőzések egy részét az edzők vezették le, de olyan tekintélyes versenybíró is ténykedett a ringben, mint a füzsegyarmati Gasparik Róbert.

Az eseményt meglátogatta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is, aki volt küzdősportolóként szinte mindig megtiszteli jelenlétével a küzdelmi napot, ami emeli a rendezvény rangját is. A kemény küzdelmek estig tartottak, és a résztvevők megelégedve térhettek haza, hiszen a Sparring Day elérte célját. Felkészülési lehetőséget biztosított és növelte a klubok és versenyzők közötti sportbarátságot.Az egyébként kritikus szemléletű Hricsovinyi Károly is meg volt elégedve a tapasztalatokkal. A résztvevők sportszerűen még azt is be tudták tartani, hogy az eltérő tudásszintű versenyzőkre „vigyáztak”, így a súlyosabb sérüléseket is el lehetett kerülni.

Niedermayer Zsolt és a Békés Megyei Kempo Egyesület már a következő , szintén hagyományos gála szervezését is elkezdte. Március 18-án Gyulán kerül sorra a Küzdelem Napja ringes gálára. Készüljenek a ringsportok „szerelmesei”, mert érdemes lesz megnézni!