Közösségi oldalak

Sport

A BRSE elvette a Vasas veretlenségét

A Békéscsaba 3-0-ra legyőzte a címvédő Vasast a női röplabda Extraliga alapszakaszában, a 13. forduló rangadóján.

A tavalyi döntősök a mostani szezonban novemberben találkoztak, és az előző idény végjátékához hasonlóan szoros, ötszettes meccset vívtak egymással. Akkor – akárcsak a májusi fináléban – a Vasas örülhetett, a magyar csapatokkal szemben ebben az idényben még veretlen óbudaiaknak az volt az eddigi egyetlen pontvesztése.
A Békéscsaba azért harcolt, hogy maradjon esélye megszerezni az alapszakasz első helyét, ehhez 3-0-s vagy 3-1-es sikerre volt szüksége.

Az összecsapás hatodik labdamenetében a vendégek egyik legjobbja, az amerikai Taylor Bannister olyan szerencsétlenül ütközött össze saját csapattársával, hogy bokasérülés miatt le kellett cserélni. A Vasas ennek ellenére a játszma derekáig jól tartotta magát, a hazai ütőkkel, a szerb Marta Drpával és a bolgár Ralica Vasziljevával azonban később nem bírt, így hátrányból kellett folytatnia.

A második szettre visszatért Bannister, ezzel a címvédő támadójátéka annyival hatékonyabb lett, hogy tartotta lépést jól játszó ellenfelével. A hajráig szoros és magas színvonalú volt a küzdelem, ekkor azonban a Vasas játékosai támadásban elbizonytalanodtak – nem kis részben a hazaiak jó védekezésének köszönhetően -, így kevesebb mint egy óra után a BRSE egy szettre került a győzelemtől.

A hazaiak a folytatásban is remekül védekeztek, ennek köszönhetően hiába tűnt időnként úgy, hogy a Vasas erőre kap, a BRSE nem engedett teret vendégének. A címvédőt edző görög Jannisz Atanaszopulosz szinte minden felállást kipróbált, a keret összes játékosát bevetette, de ezen az estén nem találta meg azt az összetételt, amely kellően hatékony lett volna. A hajrát ennek ellenére a Vasas hárompontos előnyről kezdte, de ez is kevésnek bizonyult, így a BRSE nyerte a 85 perces rangadót.

A fővárosiaknak magyar csapattal szemben ez volt az első vereségük a szezonban.

Női Extraliga, alapszakasz, 13. forduló

Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda 3-0 (17, 22, 25)
Békéscsaba
Vezette: Mezőffy, Adler

Békéscsaba: Drpa 26, Vasileva 10, Bodnár 7, Pintér 7, Aktas 9, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi (libero), Oliinyk, Glemboczki. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Vasas: Bannister 9, Török 7, Skrypak 1, Papp 2, Fricova 11, Abdulazimova 8. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi, Fábián 3, Boyko 6, Jámbor, Kump 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.

Tóth Gábor: –Az volt a legfontosabb, hogy a játékosok bíztak magunkban. Ezen kívül kevés volt a ki nem kényszerített hibánk, pontosan nyitottunk és jól működött a blokkvédekezés. Amikor ez mind összeáll, akkor van remény! Ezen az úton kell továbbmennünk!

Giannis Athanasopoulos: –A Békéscsaba jól játszott, jobban készen állt erre a meccsre, mint mi. A blokkvédekezésben hatalmas különbség volt a javukra, Drpát nem tudtuk megállítani, ez pedig döntőnek bizonyult. Remélem, mindenki számára jókor jött ez a pofon, keddtől még keményebben kell dolgoznunk, pénteken Balatonfüreden pedig újra megpróbáljuk megszerezni az alapszakasz-elsőséget. Annak mindenképpen örülök, hogy Taylor nem sérült meg komolyan, az pedig biztos, hogy ennél sokkal jobban kell játszanunk, ha az aranyérmekért akarunk harcolni.

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!