Közösségi oldalak

Sport

Ismét egy vereség, de NB II-es maradt a Békéscsaba

Fotó: Németh András

A szerdai hazai jó játékát nem tudta megismételni Siófokon a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata, így nem termett számára babér a Balaton-parti városban. A lila-fehérek a vereség ellenére – a Kazincbarcika szolnoki döntetlenjének köszönhetően – jövőre is a második vonalban szerepelhetnek.

A tét rányomta bélyegét a játékra. Ezt hűen tükrözi, hogy az első félidő egyetlen említésre méltó eseménye, ami gólt eredményezett. A 13. percben Farkas Márk labdaeladása után Kiss Balázs lódult meg, majd a középen lendületesen előretörő Balogh Bence Benitó elé játszott. A siófokiak támadója a tizenhatosig vezette a labdát, majd szép mozdulattal, talppal visszahúzta maga mögé, az üresen érkező Szakály Attila pedig 16 méterről kilőtte a kapu bal oldalát, 1–0.

A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazán veszélyes helyzetet sem az egyik, sem pedig a másik oldalon nem jegyezhettünk fel, a szünetig lényegében csendesen csordogált a mérkőzés.

A második félidőben megváltozott a játék képe, a vendégeknél volt többet labda, de inkább a cseréket és a sárga lapokat rögzíthettük, mintsem a komoly helyzeteket. Ami késik, nem múlik alapon a hajrában felpörögtek az események: a 82. percben Pantovics középre tekert labdáját Farkas Márk három méterről a léc alá fejelte, de Kovács Imre les miatt érvénytelenítette a lila-fehérek gólját. A szűk létszámú siófoki közönség ereiben hét perccel később is meghűlt a vér, amikor Szabó Péter közeli lövése után Kiss Balázs leszorított kezéről pattant le a labda az ötösön belül, de Kovács Imre továbbott intett.

Tenisznyelven szólva a balatoniak kiharcolták a meccslabdát, melyet értékesítettek is, hiszen a hazai pályán száznegyven nap után aratott győzelmüknek köszönhetően felléptek a tabella tizenharmadik helyére. Bár a sok problémával küzdő vendégek immár hat bajnoki óta nyeretlenek, mégis örülhetnek, hiszen a forduló eredményeinek köszönhetően, a siófokiakhoz hasonlóan matematikailag is meghosszabbították másodosztályú tagságukat.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

BFC Siófok–Békéscsaba 1912 Előre 1–0 (1–0)
Siófok, 70 néző
Vezette: Kovács Imre (Kovács Gábor, Rózsa Dávid).
Gólszerző: Szakály (13.).
Sárga lap: Tajthy (36.), Gaál (57.), Kecskés (59.), ill. Bora (51.), Paudits (76.), Preisinger Sándor (76.), Styecz (90.).
Jó: Jagodics, Izing, Szakály, ill. Farkas M., Styecz, Horváth P.

Siófok: Hutvágner – Horváth M., Jagodics, Izing, Deutsch, Kiss B. (Medgyesi, 90.) – Gaál (Elek B., 62.), Szakály, Tajthy (Kecskés, 46.) – Horváth P. (Cipf, 70.), Balogh B. (Nikházi, 70.). Szakmai igazgató: Mihalecz István.

Békéscsaba: Krnács – Nagy S. (Hodonick, 22., Pantovics, 54.), Farkas M., Bora, Styecz – Szabó P., Horváth P., Fazekas – Lukács R., Kovács Á. (Gránicz, 54.), Paudits (Ilyés, 76.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.