Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel felérő döntetlen Kecskeméten

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a Körösladány csapata új edzőpárosával a bajnokaspiráns Kecskemét otthonában. A döntetlennel tovább él a remény a bennmaradást illetően.

Góllal indított a bajnokesélyes hazai gárda. A 4. percben Ludasi lapos szögletét Szalai vágta a ladányi kapuba, 1–0. Mozgalmasan alakult a félidő első fele, a hazaiak irányították a játékot, de Burai révén a vendégek is tudtak veszélyeztetni. Félóra múltán újabb gólt eredményezett a KTE fölénye: Grünvald lapos beadását Károly belsőzte be, 2–0. A Körösladány ennek ellenére jó benyomást keltett, a 40. percben Kisari lövése is megtornáztatta Mészáros kapust.
Az 55. percben pedig már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor egy szöglet után Pusztai szépített, 2–1. Mindez zavartokat okozott a KTE háza táján, ezt kihasználva 4 minutával később egyenlített a vendégcsapat. Kisari ment el a bal oldalon, középre passzolt az üresen érkező Burainak, aki szemben a kapuval nem hibázott, 2–2. A hazaiakat sokkolták az események, a sárrétiek viszont rendkívül taktikusan és jól játszva megtartották a számukra győzelemmel felérő eredményt. A meccs utolsó momentumaként második sárga lappal Asztalost kiállította a játékvezető.

NB III Közép csoport, 33. forduló

Kecskeméti TE–Körösladány MSK 2–2 (2–0)
Kecskemét, 300 néző
Vezette: Mencsik László (Kurinka Béla, Hovanecz Máté László).
Gólszerző: Szalai (4.), Károly (30.), ill. Pusztai (55.), Burai (59.).
Piros lap: Asztalos (92.).
Jó: Mészáros, Szalai, Károly, ill. az egész vendégcsapat.

Kecskemét: Mészáros – Puskás G., Koszó, Szalai, Grünvald – Vágó, Nagy I. (Popgeorgiev, 62.) – Constantinescu (Asztalos, 62.), Ludasi, Károly – Puskás Z. Edző: Gombos Zsolt.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V., Szántó, Szabó Á., Krajcsó – Ruzsa, Pusztai – Burai (Rádai, 82.), Zelenyánszki (Mácsai, 46.), Kisari (Németh, 62.) – Czirok. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Futaki Krisztián: – A mérkőzés első harmadában ránk erőltette akaratát a nagy vehemenciával játszó hazai csapat, bár ebben az időszakban is megvillantottuk, hogy igazából mit is szeretnénk. Alkalmazkodnunk kellett a mérkőzés képéhez, ezért a szünetben formációt váltottunk, amit a fiúk remekül reagáltak le, tovább folytatva első félidei remek hozzáállásukat, ami a második félidőben már gólokban is megmutatkozott. Megérdemelten szereztük egy pontot.