Közösségi oldalak

Sport

Ismét döntetlen, ezúttal a sereghajtóval

Fotó: Erdős Kiara

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi idényzáró fordulójában Füzesgyarmaton szakadt meg a sereghajtó Hidasnémeti tizenkét hete tartó verségsorozata. A tartalékosan kiálló házigazdák hátrányból fordítottak, de hiába vezettek két alkalommal is, a látogatók ponttal tudtak távozni, mint két hete hasonló helyzetben a Törökszentmiklós.

Mély talajú pálya fogadta a csapatokat. Gyenge színvonalú játék folyt, a felforgatott hazaiak dominálták ugyan a játékot, komoly helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk az első játékrész során. A vendégeket lekötötte a védekezés, csak ritkán jutottak el a támadó harmadig, a félidő hajrájában így is megszerezték a vezetést. A 41. percben egy jobb oldali beadásnál hagyott ki a figyelem, amit Varjas fejjel helyezett a kapuba, 0–1.

Szünet után felpörögtek az események. A 47. percben Szilágyival szemben szabálytalankodtak büntetőt érően, amit Cigan váltott gólra, 1–1. A gól utáni középkezdést követően Cigan szinte azonnal gólpasszal szolgálta ki Popescut, aki a felívelését mellel tette maga elé, majd a kapus lába mellett lőtt a hálóba, 2–1.

A hazai örömbe üröm is vegyült, mert az 52. percben Varjas távoli felívelésénél a vizes labda átcsúszott Ferenczi kezei között és meg sem állt csak a kapuban, 2–2.

Mindez nem szegte kedvüket a sárrétieknek, a 61. percben újabb tizenegyessel visszavették a vezetést. Ezúttal Borbély életerős lövése landolt az egyik védő kezén, a büntetőt pedig ismét Cigan „varrta be”, 3–2.

A meccs hajrájához közeledve a borsodi együttes másodszori egyenlítése is hasonló körülmények között született. Annyiban tért el az eset, hogy Menougong tizenegyesét Ferenczi kiütötte, pechjére a labda épp a támadó elé pattant, aki másodszor már nem hibázott, 3–3.

A végjátékban mindkét gárda kinyílt a győztes gól megszerzése érdekében, de az eredmény már nem változott, a házgazdák újabb értékes pontokat hullajtottak el.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Hidasnémeti VSC 3–3 (0–1)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Cigan (47., 61. – mindkettőt 11-esből), Popescu (48.), ill. Varjas (41.), Ferenczi (52. – öngól), Menougong (79.).

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim S., Lippai, Raducu, Sundas – Cigan (Molnár Sz., 77.), Borbély, Márkus (Szántó, 77.), Pataki – Szilágyi (Bereczki, 62.), Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Hidasnémeti: Málik – Zsiga, Tucsa, Molnár M. (Homonnay, 91.), Tóth K., Zavodni – Zagiev, Riznicsenkó (Bogdán, 77.), Varjas, Tóth D. (Szalóczy, 84.) – Menougong (Szurok, 91.). Vezetőedző: Jozef Majoros.

Boros Tibor: – A játék és a forgatókönyv alapján a mai mérkőzés tökéletes tükre volt az elmúlt hónapoknak. Nagyon várjuk már az idény végét, hogy rendezhessük a sorainkat. Remélem nem csak nekem roppant kellemetlen az, hogy hazai pályán a négy kieső helyen álló riválissal szemben csak döntetlenre voltunk képesek.