Közösségi oldalak

Sport

Ismét Békéscsabai vereség az NB III-ban

Ilyés Tamás góljával még vezetett az Előre II-es csapata. Fotó: Molnár Balázs

Hazai pályán maradt alul a DVTK II-es gárdájával szemben a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A 12. fordulóra kisorsolt vasárnapi találkozón a vendégek változatos csatában zsebelték be a három pontot, a lila-fehérek a kapu előtt nem voltak elég határozottak és a játékvezetői küldéssel sem igazán volt szerencséjük.

Hegedűs 20 méterről megküldött szépségdíjas bombájával szerzett vezetést a 7. percben a vendégcsapat. Azt követően a csabaiak kezdeményeztek többet, szűk 10 minuta után jött is az egyenlítés, Bor bal oldali beadását Pap Szabolcs fejelte pár lépésről a kapuba. Még az első félóra letelte előtt a vezetést is megszerezte a lila-fehér gárda, egy felívelt labdával Ilyés iramodott meg a bal összekötő helyén és a kapust átemelve juttatta célba a játékszert.

A második félidő elején egy védelmi megingást kihasználva egyenlített Kövesi. Ezt követően nem tudta az első félidőben bejáratott játékát nyújtani a lila-fehér csapat. A diósgyőriek a játékvezetővel is szerencsések voltak. A spori előbb csak sárgával jutalmazta a nyilvánvaló gólhelyzetben Oláh Ákossal szemben szabálytalankodó védőjüket, majd egy kezezés miatti büntető fölött hunyt szemet. A 69. percben visszavette a vezetést a vendéggárda. Hegedűs a felezővonalról lendült meg zavartalanul, 20 méterre a kaputól Balázsit hozta kihagyhatatlan helyzetbe a tizenhatosnál, a szélső pedig bevette Tóth kapuját. A folytatásban az Előre kitámadott a pontmentés érdekében, akadtak is lehetőségei, de azok sorra kimaradtak, a végén pedig a fellazuló védelmüket kijátszva bebiztosította sikerét a borsodi alakulat.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Diósgyőri VTK II 2–4 (2–1)
Békéscsaba, 100 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Juhász László, Molnár Alex).
Gólszerző: Pap Sz. (16.), Ilyés (27.), ill. Hegedűs (7.), Kövesi (50.), Balázsi (69.), Kollár (90+2).

Békéscsaba II: Tóth A. – Trescsula, Bacsa, Izing, Bor – Pap Sz., Sipos G. (Rajsli), Balla, Bónus – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Diósgyőr II: Bánhegyi – Szűcs, Molnár R. (Hetyei, 66.), Bencsík, Kotula – Ferencsik (Fülöp, 72.), Hegedűs – Balázsi (Kollár, 72.), Vincze D. (Silimon, 89.), Kövesi (Sebestyén, 89.) – Balázs. Vezetőedző: Vincze Richárd.

Nagy Sándor: – A korai gól okozta sokkon hamar túltettük magunkat, a játékunk is megfelelő volt, ennek köszönhetően tudtunk fordítani. Szerettük volna átvinni ezt a teljesítményt a második félidőre is, de a ki ne kényszerített hibából kapott találat kizökkentette a csapatot. Ha pontosabbak vagyunk a kapu előtt és nem sújt bennünket a játékvezető döntő szituációkban, akkor akár fordított eredmény is születhetett volna.