Közösségi oldalak

Sport

Idegenbeli győzelmet szerzett Miskolcon a Békéscsaba 1912 Előre II.

Fotó: dvtk.eu

Értékes idegenbeli győzelemmel folytatta remek szereplését a Békéscsaba 1912 Előre II NB III-as labdarúgócsapata. A lilák a szívósan küzdő DVTK II otthonában szereztek három gólt, és bár a házigazdák kétszer egalizáltak, a számukra pontot érő büntetőt elhibázták.

Kiegyenlített játékkal telt a félidő első fele, azután viszont átvették a kezdeményezést a hazaiak. Egyre többet pattogott a labda az Előre tizenhatosa előterében, Apró kapusnak azonban nem kellett bravúrt bemutatnia. Bő félóra után kissé váratlanul jött a házigazdák vezető találata. Bónus kevergetett a bal szélen, majd Zvara elé játszott, aki a tizenhatos csücskétől ívelt az ötösre, a hosszún érkező Váradi pedig közelről bekotorta a labdát. Az öröm nem tarthatott sokáig, mert egy bal oldali beadásból Jurek hamarosan fejjel egalizált, sőt a szellős védekezést kihasználva Korbély ziccerével a vezetést is megszerezhették volna a borsodiak, de a támadó ajtó-ablak helyzetben elgurított a kapu előtt.

A második félidő változatos játékkal kezdődött és még az első negyedóra előtt megszületett az újabb csabai találat is. Váradival szemben szabálytalankodtak a tizenhatos jobb oldali sarkához közel A szabadrúgást Bónus ívelte a kapu elé, ahol Szabó Zsombor senkitől sem zavartatva, az ötösről bólintott a kapuba. Hamarosan ismét a védő volt az egyik főszereplő, de már a saját tizenhatosán belül. Ivánka esett át a lábán, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, ezt pedig Csatári értékesítette esélyt sem hagyva Aprónak. A csabaiak azonban nem hagyták annyiban a dolgot és a nagy kedvvel játszó Váradi révén harmadszor is megszerezték a vezetést.

A középpályás Oláh pontos passzát „varrta fel” a tizenhatos vonaláról, kissé jobbról. Az utolsó negyedórában nagy erőkkel támadott a hazai együttes, Oláh Ákos azonban lezárhatta volna a meccset a 81. percben, de nagy vágta végén picivel rosszul célzott. Az utolsó pillanatokban aztán Fortuna is fogta a Békéscsaba kezét, mert egy újabb jóindulatú büntetőt kaptak a házigazdák, de Csatári ezúttal kapufára lőtte azt, így a nagy „ellenszélben” maradt a vendégsiker, nem is érdemtelenül. A házigazdák nehezen törődtek bele a veresége, a végén elszakadt a cérna, ennek hozadéka volt Apró és Csáki

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Diósgyőri VTK II–Békéscsaba 1912 Előre II 2–3 (1–1)
Miskolc, 70 néző
Vezette: Valu Tibor (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Jurek (39.), Csatári (62. – 11-esből), ill. Váradi (33., 73.), Szabó Zs. (58.).
Sárga lap: Zelik Cs. (33. perc), Sipaki P. (71. perc), Ivánka P. (75. perc), Hodonicki M. (75. perc), Styecz B. (90. perc).
Piros lap: Csáki (95.), ill. Sipaki (93.), Apró (95.).

Diósgyőr II: Bánhegyi – Mrva, Balázs, Nagy Á., Tóth B. – Kispál, Csatári, Suljic, Juhász(Girdán, 80.) – Korbély (Bartha, 77.), Jurek. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.

Békéscsaba II: Apró – Szabó Zs. (Sipaki, 68.), Szabó Cs., Czvalinga, Zelik (Kasik, 46.) – Hodonicki, Váradi (Styecz, 80.), Zvara, Bónus (Varga T., 80.) – Ilyés (Tóth P., 90.), Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – A vártnak megfelelően nagyon nehéz mérkőzés volt, az iramot tekintve is mindkét csapat fejlődését szolgálta. Helyenként kőkemény párharcok tűzdelték a játékot, a végén picit el is szabadultak az indulatok. Mivel idegenben megint tudtunk három gólt szerezni, így némi szerencsével, de a csapat hozzáállása miatt megérdemelten szereztük meg a győzelmet.