Közösségi oldalak

Belföld

Idegenbeli győzelemmel zárta le nyeretlen szériáját a Füzesgyarmat

Popescu, a mezőny legjobbjának (30) két jó fejese, eldöntötte a három pont sorsát! Fotó: Erdős Csaba

Négy nyeretlen hét után visszatalált a győzelem útjára a füzesgyarmati labdarúgócsapat, amely az NB III-as bajnokság 31. fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő Hatvan otthonából hozta haza a három pontot. A piros-fehér gárda sikerével a Keleti csoport tabellán is előrelépett egy helyet, így most az ötödik.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, de a gyarmatiak birtokolták többet a labdát. A kezdetben kontrákra alapozó hazaiak negyedóra után kezdtek kinyílni, de miután feljavult a vendégek középpályája, ismét aktívabbak és veszélyesebbek lettek a sárrétiek. Ennek lett az eredménye a 40. percben a vezető góljuk, melyet a sokadik szögletük után Popescu Robert fejelt a kapuba, 0–1.

Két minutával később kísértetiesen hasonló szituáció alakult ki, ám ekkor a támadó a felső lécre fejelt.

Szünet után ismét a támadó percei következtek. A hatvani védők kizárták a kapusukat a játékból, a szemfüles Popescu pedig átfejelte fölöttük a labdát, ami a hálóban kötött ki, 0–2.

A gól után érthetetlen kapkodás lett úrrá a gyarmatiakon, ezt kihasználva szépítettek a hazaiak. Az 53. percben egy félpályán megszerzett labdát játszottak ki a bal szélre, a centerezésnél pedig a hosszúra érkező Fellner a védőjét megelőzve pörgetett a kapuba, 1–2.

Tűzbe jött a házigazda, helyzete ugyan nem akadt, de nyomás alatt tartotta a látogatókat. A gyarmatiak Ramost küldték be a védekezésük stabilizálása érdekében, ami eredménnyel járt. Az utolsó negyedórára már többször is ígéretes kontrákat vezettek a vendégek és magabiztosan tartották meg a három pontot érő eredményt.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

FC Hatvan–Füzesgyarmati SK 1–2 (0–1)
Hatvan, zárt kapuk mögött
Vezette: Erdélyi Bence (Bőhm Ármin, Zsákai Milán).
Gólszerző: Fellner (53.), ill. Popescu (40., 47.).
Jó: senki, ill. Popescu (a mezőny legjobbja), Achim Á., Ramos, Lippai.

Hatvan: Tajti – Bárkányi, Karácsony (Fellner, 46.), Purzsa, Juhász Gy. (Simon M., 83.) – Sárosi (Szabó R., 76.), Sárközi (Gál, 46.), Virág, Labát – Markos, Mundi. Edző: Gabala Krisztián.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Tóth O., Achim Á., Pataki – Karikás, Shadi (Vajda, 85.), Kis Sz. (Ramos, 63.) – Popescu (Csörgő, 92.), Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Gabala Krisztián: – Egy nagyon jó csapat ellen tudtunk kiélezett meccset játszani. Az „iksz” igazságosabb lett volna, gratulálok a vendégeknek!

Boros Tibor: – A mérkőzéssel kapcsolatban az volt az elvárásunk, hogy a múlt heti lelkesedést és helyzetkialakítást eredményességgel is társítsuk. Gólokat értünk el, győztünk, tehát maradéktalanul megvalósítottuk az elképzeléseinket, az eredmény reális.RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!