Közösségi oldalak

Sport

Hét év után ismét NB III-as a Gyulai Termál FC

Fotó: NMH

Hét év után ismét harmadosztályú labdarúgócsapattal büszkélkedhet Gyula. A fürdővárosi együttes az NB III.-as osztályozón szerda délután egy gól nélküli döntetlennel „fejelte meg” Nógrádban a szombati hazai 3–0-s sikerét, ezzel a nyári felkészülést már magasabb szintű helytállás reményében kezdheti meg.

A hazai pályán megszerzett tekintélyes fór birtokában nyugodtan járathatták a labdát a gyulaiak az első félidőben. Az elején Varga Tamás előtt két nagy helyzet is adódott a vezetés megszerzésére, ám mindkettő kimaradt. A vendégek problémáit leginkább az érsekvadkerti keskeny pálya jelentette, melyen a házigazdák sokkal könnyebben lezárhatták előttük a területeket. Ettől függetlenül többet birtokolták a labdát, bár igazán veszélyes lehetőséget már nem tudtak kialakítani. A hazaiaknak a félidő középső harmadában akadt egy jó periódusuk, sőt egy szögletet követő ígéretes közeli fejesük is, ami a kapuvasat súrolta. Az a fajta átütőerő viszont hiányzott a játékukból, amivel szorosabbá és izgalmasabbá tudták volna tenni a párharcot.

A második játékrész során hosszú időn keresztül langyos mederben csordogált a meccs. A vendégek nem különösebben szaggatták az istrángot, így is stabilan őrizték a hazai környezetben kiharcolt előnyt. Az akadémisták a félidő második felében megpróbáltak támadóbb stratégiára váltani. Többet kezdeményeztek, pontosabban tették a labdát, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Ebben az időszakban a gyulaiak szórványos kontrákból próbáltak veszélyeztetni, ezek egy nagy ziccert eredményeztek, gólt viszont nem, mint ahogyan az egész mérkőzés sem.
NB III.-ba jutott a Termál FC a hazai győzelmének köszönhetően.

B.M.

Osztályozó labdarúgó-mérkőzés az NB III.-ba jutásért

Bánk-Dalnoki LA–Gyulai Termál FC 0–0
Érsekvadkert, 200 néző
Vezette: Sipos Tamás (Baghy Csaba, Holpár Gergely).

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Frey, Hajdu, Gyebnár – Haronisz (Királyházi, 81.), Bozzai (Deák, 60), Kozma (Nagy Zs., 76.), Szieber (Kovács P., 60.), Török – Sándor M. (Rieger, 76.), Járvás. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Gyula: Szabó M. – Szabó Zs. (Szabó V., 74.), Nagy S., Szabó P., Zabari (Kukla, 79.) – Trescsula, Borbély, Babinyecz (Repisky, 79.), Katona – Tanner (Zsilák, 74.), Varga T. (Bojtos, 60.). Edző: Brlázs Gábor.

Kárpáti Zoltán: – Próbáltunk mindent megtenni a győzelem érdekében. Kicsivel jobban néztünk, mint a gyulai mérkőzésen, de összességében a jobb csapaté lett az NB III.-as tagság.

Brlázs Gábor: – Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, az elsődleges célt, a hazai előny megőrzését azonban teljesítette a csapat, illetve az éves tervet is elérte, amihez gratulálok a fiúknak! Jöhet a másfél hetes megérdemelt pihenő!


Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna