Közösségi oldalak

Sport

Hatvanban is vereséget szenvedett a kis Előre

Balszerencsés vereséggel zárta a bajnokság 26. fordulóját a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgó-csapata. A lila-fehér együttes a betegségek miatt merőben szokatlan összetételben is megállta a helyét Hatvanban, mi több a mutatott teljesítményével pontot érdemelt volna.

 

Az első adandó lehetőségét gólra váltotta a hazai együttes, a folytatásban azonban a felforgatott csabai együttes vette át az irányítást. Több esetben a hatvaniak kapuját is veszélyeztették. A házigazdák kontrajátékra rendezkedtek be, olykor okoztak is riadalmat, a tizenegyesből esett második találatuk azonban véleményes körülmények között született. Továbbra is a vendégek kezdeményeztek többet, a szerencse azonban nem volt velük.
Szünet után a mezőnyben még nagyobb fölénybe került a Békéscsaba, Pap Szabolcs 20 méteres szabadrúgásából a szépítés is összejött. Néhány perccel később Belanka távoli szabadrúgását hárította nagy bravúrral a hazai kapus. A meccs hajrájában az egyenlítés reményében teljesen kitámadott a lila-fehér gárda, ezt kihasználva a hatvaniak előtt is adódtak kontralehetőségek, újabb gól azonban már egyik oldalon sem született. A hevesi együttes szerencsés győzelmet aratott.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

FC Hatvan–Békéscsaba 1912 Előre II 2–1 (2–1)
Hatvan, 150 néző
Vezette: Németh Gergely (Kulcsár Dániel, Kovács II Tamás).
Gólszerző: Sármány (2.), Karácsony (25. – 11-esből), ill. Pap Sz. (65.).

FC Hatvan: Menczeles – Tarjáni, Barthel, Karácsony, Tarnóczi – Szabó R. (Laczik), Soós D. (Czibolya), Kitl K. (Bárkányi), Dinka (Fellner) – Zsoldos (Szabó B.) – Sármány. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Békéscsaba 1912 Előre II: Tóth A. – Trescsula, Sipaki, Belanka, Komáromi – Borbély (Biró), Csák (Varga R.), Orvos, Bónus – Pap Sz., Oláh Á. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Korán hátrányba kerültünk, de ez nem fogta meg a csapatot. A folytatásban jól játszottunk, érzésem szerint érdemtelen büntetővel duplázta meg előnyét a Hatvan. Szünet után nagyon jól fociztunk, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, a srácok teljesítményét még a hazaiak is elismerték a végén, sajna ezért nem járt pont.