Közösségi oldalak

Sport

Egy pontot ért a gól nélküli döntetlen Mosonmagyaróváron

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Zsinórban a negyedik bajnoki mérkőzését zárta döntetlennel vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek a Mosonmagyaróvár otthonában osztoztak meg a pontokon egy gól nélküli 90 perc során, melyet mindkét fél lezárhatott volna a második félidőben. A csabaiak érmeit növeli, hogy felforgatott együttessel őrizték meg ötödik fordulója tartó veretlenségüket.

Az első félidő első fele nem igazán tartogatott izgalomra okot adó eseményeket. A csapatok a hátsó biztonságot szem előtt tartva járatták a labdát. Az első komolyabb védést Pósernek kellett bemutatnia Mayer 16 méteres lövésénél. A 34. percben Fortuna is kezét fogta a csabaiak egyesének, Szalka bal oldalon robogott el, a beadása Puhtjejev lábáról pattant a kapuvasra, onnan pedig a háló helyett a mezőnyt vette célba. Az előrejátékban súlytalannak bizonyult a több alapemberét nélkülöző Békéscsaba, a meccs első felében nem is akadt helyzete.

A szünetben Brlázs Gábor vezetőedzőnek tovább rontotta a helyzetét, hogy kényszerű kapuscserét kellett végrehajtania Póser Dániel sérülése miatt, és Albert István helyére is friss embert kellett állítania. Az óváriak változatlanul aktívabb szerepet játszottak, igaz a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Csabai oldalon leginkább egy karmester hiánya érződött, emiatt sok volt a rögtönzés a támadások szervezésében, illetve eltévedt labdából is több volt a megszokottnál. Így is akadt lehetőség a vezetés megszerzésére. A 73. percben Czékus egy cselsorozat után készített le Lukácsnak, aki az ötösről az égbe lőtt. A másik oldalon Jasarevic futotta meg Hodonickit a csabaiak bal szélén, majd ballal alig lőtte a hosszú sarok mellé. A hajrában próbálkozott az MTE, de túl nagy nyomást nem tudott helyezni az Előrére. A kapujuk előtt is adódtak meleg pillanatok, Kóródi például a 88. percben lezárhatta volna a meccsek, de 6 méterről nem találta el a kaput, így maradt a döntetlen, ami a látottak alapján megfelelt az összképnek.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Mosonmagyaróvári TE–Békéscsaba 1912 Előre 0–0
Mosonmagyaróvár, 500 néző
Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Király Zsolt).

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Papp Sz., Deák, Horváth K. – Végh, Vukaszovics – Puhtjejev (Gáncs, 66.), Illés (Jasarevic, 66.), Szalka (Korbély, 78.) – Mayer (Nagy Z., 66.). Vezetőedző: Király József.

Békéscsaba Előre: Póser (Krnács, 46.) – Fazekas, Albert I. (Szalai, 46.), Bora, Hodonicki – Máris, Váradi, Futó, Hamed – Czékus, Lukács (Kóródi, 74.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.