Közösségi oldalak

Sport

Hatodik győzelmét húzta be a Körösladány

Fotó: Erdős Csaba

Idénybeli hatodik győzelmét aratta vasárnap a körösladányi csapat az NB III.-as bajnokság vasárnapi 9. játéknapján, ezzel tartja harmadik pozícióját a Dél-keleti csoportban. A kék-fehérek a szervezett Martfű ellen tartották otthon a három pontot, izgalmas körülmények közepette.

A házigazdák mezőnyfölényben játszottak az első félidőben. A martfűiek tudatosan visszaálltak a térfelükre és szórványos kontraakciókkal próbálták riogatni Kertész kapuját. A ladányiak próbálták „feltörni a diót”, a legközelebb Ruzsa lövésénél jártak a gólhoz, amit Gerhát a léc alól tornázott ki.

A szünet után sokáig hasonló mederben folyt a mérkőzés. A 71. percben Jánovszki lépett ki egy védők mögé belőtt mélységi indítással, a kapus bravúrral hárította a ziccert, de a labda Rajsli elé került, aki nem hibázott. Hamarjában meg is duplázta előnyét a hazai gárda, amikor nagy tűzijáték végén Talpalló Norbert vette be a kaput. A Tisza-partiak taktikát váltottak, és minden mindegy alapon kitámadtak. Ennek a hozománya lett Asztalos szépítést jelentő fejese. Közben a ladányiak lezárhatták volna a dolgot a kinyíló védelem hiányosságát kihasználva, de a lehetőségei kimaradtak, mint ahogyan a vendégek pontot érő labdája is a végén.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladányi MSK–Martfűi LSE 2–1 (0–0)
Körösladány, 350 néző
Vezette: Leél Őssy Ádám (Toplánszki Szabin, Csákó Patrik).
Gólszerző: Rajsli (71.), Talpalló N. (73.), ill. Asztalos (87.).

Körösladányi MSK: Kertész – Papp Zs., Raducu (Krajcsó (46.), Wéber, Bakk (Szabó L., 83.) – Ruzsa (Talpalló Á., 77.), Talpalló N. – Rajsli (Sztankó, 77.), Zelenyánszki, Malkócs – Farkas J. (Jánovszki, 68.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Martfű: Gerhát – Vadas (Izsold, 84.), Telinger, Kinyig M., Draskóczi – Mlinárcsik, Asztalos, Csúri (Ficsor, 84.) – Desnica (Kasik, 69.) Pintér V. (Polyák, 84.) – Szabó T. (Mousavi, 69.). Vezetőedző: Czinkon Szabolcs.

Ekker Attila: – Szervezett ellenféllel szemben a második félidő közepén nyújtottunk olyan játékot, amivel magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Czinkon Szabolcs: – Büszke vagyok a játékosokra, mert végig nagy lelkesedéssel és helyenként jól futballoztak. Úgy érzem, hogy nem érdemeltünk vereséget, még a hajrában is adódott lehetőségünk az egyenlítésre.

Videó: Sportklub

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna