Közösségi oldalak

Sport

Halustyik Cintia kick-box világbajnoki ezüstérmes!

A harmadik versenynapon, a portugáliai kick-box világbajnokságon úgy, ahogyan szokott, fokozódott a hangulat és az izgalom. A továbbjutó  versenyzők ugyanis éremközelségbe érkeztek. Persze, nem csak Ők izgulnak.

A WAKO világszövetségnél tisztújítás történt. Király István, a WAKO európai szövetségének elnöke ismét meg lett választva alelnöknek , s ismét tagja lett ennek a testületnek a sportolókat képviselő Mórádi Zsolt, ami a magyar kick-box helyét hűen tükrözi a világban.

Hogy ezen a helyen milyen babér jut Békés megye sportolóinak, az első két nap alapján nem tűnt reménykeltőnek. A harmadik napon viszont már eldőlt, érmekkel fognak hazatérni Aubefeira-ból. A formagyakorlatosok versenyén az első két nap alapján bebizonyosodott, hogy, – még, ha nem is tűnt szerencsésnek – de az előre jól begyakorolt programokon változtatni kell a bírói felfogás és pontozás miatt. Mindig veszélyes az ilyen jellegű akció, mert óriási a hibázási lehetőség. A kondorosi Litauszki László, – aki a magyar csapatot edzőként segíti – elmondta, hogy mégis meg kellett ezt a kénytelen lépést tenni.

A fiúk, Brebovszky Zoltán és Kotvics – Varga Máté – zenét váltottak, új technikákat tettek be lesz ami lesz alapon. A döntés helyességét mutatta, hogy jobb pontszámok születtek az előző napokhoz képest. S ugyanezt tette Halustyik Cintia, aki óriási kockázatot vállalva az utolsó órában változtatott zenés formagyakorlatban, – s ez bejött! Nagyon magas pontokat kapott, s ezüstérmes lett! Kockáztatott és ez most sikert hozott! Reméljük, ez a trend folytatódik, s a következő napon a három orosházi fiatal a csapatversenyen is eredményes lesz. Halustyik Cintia emellett egy hatodik helyet is szerzett zenés fegyveres formában, Brebovszky Zoltán ötödik, Kotvics-Varga Máté hetedik lett zenés formagyakorlatban.

Az ezüstérmes Halustyik Cintia

A tatamin is nagy csaták folytak. A fiatal, újonc Viczián Dániel a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjével, az olasz Gabriele Lanzilao-val mérkőzött a legjobb négybe jutásért . Az elején még tudta tartani a lépést a rafinált olasszal, de egy fejrúgás megzavarta és ellenfele elhúzott. Dani kiesett, az olasz versenyző viszont holnap a másik Viczián fiúval, a német válogatott Rolanddal csap majd össze. lesz mit törleszteni Rolinak a tatamin.

Debreczeni Dezső papírforma győzelmet aratott a portugál Francisco Ramos ellenében, s ezzel a legjobb négybe, vagyis érmes helyre jutott a masters 74 kg-os súlycsoportban. következő ellenfele az első számú kiemelt olasz Fabrizio Gaverini lesz, aki fiatalabb, de a rutin feltétlenül a magyar versenyzőnél a nagyobb. Remélhetőleg, ez a döntőbe jutást is jelenti majd! Szintén a mastersek közt lép tatamira a kondorosi Kovács Mariann- mind a három tatamis szabályrendszerben. S mivel a mastersek csütörtökön a döntőket is leküzdik, remélhetőleg nem fog unatkozni, jó néhány mérkőzése várható. Érdekesség, hogy ellenefele mind kick-light, mind point-fighting szabályrendszerben ugyanaz, Sarah Randal (Új-Zéland)   lesz majd.

Csütörtökön  Mezei Nikolett is küzdőtérre lép kick-light szabályrendszerben, a 65 kg-os súlycsoportban. Ellenfele a legjobb négybe jutásért a bolgár Katrin Gemkova lesz.