Közösségi oldalak

Sport

Győzelmével akár az NBI-es kiesést is elkerülheti az ENKSE

Fotó: Milyó Pál

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 17. fordulójának szombati mérkőzésén bennmaradást érő győzelmet aratott a Békéscsabai Előre NKSE csapata. A lilák hazai környezetben fogadták és múlták felül a sereghajtó NEKA fiataljait, ezzel pedig akkora előnyre tettek szert a kieső helyen tanyázó riválisaikkal szemben, amit a gyakorlatban aligha tudnak ledolgozni.

A vendégek lendültek hamarabb játékba, három találatukra Mayer Szabina válaszolt először a 6. perc derekán. Kezdetben csak belülről tudta kihasználni fizikai fölényét a Békéscsaba, aztán viszont megérkeztek a pontos átlövések is. A félidő közepéig eredményesen tartották magukat a boglári fiatalok (16. p.: 6–7), azt követően azonban egy négyes szériával fordított az Előre. Tartani is tudta előnyét, ami egyszer minimálisra zsugorodott, de az utolsó 5 percben visszaállt, sőt megnyugtatóvá vált a szünetig.

A második félidőre ismét egy harcosabb NEKA futott ki a pályára, melynek felzárkózási kísérleteit a remekül játszó Gyimesi Kitti találtai verték vissza, de Varga Emília hétméteresével így is sikerült 18–16-ra szépíteniük. Ekkor azonban holtpontra jutott a játékuk, amit három góllal büntettek a hazaiak, újra stabil fórt szerezve. A visszatérő Marina Razum parádézott a csabai kapuban, támadásban pedig Hajtai Vanessza is hozzátette a magáét, így a meccs utolsó negyedét plusz hattal várhatta az Előre. Mindkét együttes életében jött egy tartós „üresjárat”, majd 12 percen át csak Varga Emília tudott egy alkalommal betalálni hétméteresből. A hajrára viszont ismét „megelevenedtek” a csapatok, a meccs érdemi része ezzel együtt már nem változott.

Győzelmével a Békéscsaba immár a Budaörsöt és a Dunaújvárost is maga mögött tudhatja, és ha megmarad a lendülete, akár a középmezőnyt is utolérheti.

B.M.

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–NEKA 26–21 (16–12)
Békéscsaba, 1200 néző
Vezette: Bócz László, Wiedemann László.

ENKSE: RAZUM – Horváth G. 1, M. Agbaba 5 (1), Bucsi 1, MAYER 4, GYIMESI 8, HAJTAI 5. Csere: Gadányi (kapus), Giricz 2, Termány, Vámosi, Kiss-Walfisch, Borbély, Bencsik B., Andróczki, Török. Edző: Papp Bálint.

NEKA: Wéninger – Molnár D. 1, Kovalcsik B. 2, Szabó L. 1, VARGA E. 6 (2), Bató 3, Szabó A. 1. Csere: Zaj (kapus), Uhrin, Csíkos, KELLERMANN 4, Kocsis B. 1, Horváth P. 1, Gém, Ferenczy 1, Juhász. Edző: Bohus Beáta.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 0–3; 13. p.: 4–4; 16. p.: 6–7; 21. p.: 10–7; 25. p.: 11–10; 35. p.: 18–16; 43. p.: 23–17; 55. p.: 24–18.

Papp Bálint: – Motiváltan és jól kezdett a NEKA, de utána ritmust váltottunk, feszessé vált a védekezésünk és uraltuk a mérkőzést, megtartottuk az előnyt. Rendkívül nehéz mérkőzés volt, nem lehetett hátra dőlni, de hellyel-közzel nagyon szépen megoldottuk a feladatot. A szurkolóinknak nagyon köszönjük a nagyszerű hangulatot.

Bohus Beáta: – Voltak jó szakaszaink, a védekezésünk majdnem végig jól működött. A támadójátékunk érthetetlen okból megakadt, kimaradtak a helyzetek. A saját csapdánkba estünk bele, de végig küzdöttünk.