Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel zárta az évet a Fradi – NB I. eredmények

OTP Bank Liga, 17. forduló

Myrto Uzuni 93. percben szerzett góljával a címvédő Ferencváros házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.



Az első félidő hazai mezőnyfölényt hozott, ami viszont kevés lehetőséggel párosult. Leginkább amiatt, hogy a jól záró ellenféllel szemben váratlant nem mertek húzni a ferencvárosiak, a védelem két szélén pedig olyan játékos kapott náluk lehetőséget, akik alapesetben a hátsó sor közepén szoktak játszani, így viszont a támadásokat nem tudták kellően hatékonyan támogatni. A vendégek a szünet előtti hajráig képtelenek voltak akciót indítani, akkor azonban percek alatt többször is veszélyeztették Dibusz kapuját, akinek védenie is kellett.

A gólszerző Myrto Uzuni Fotó: Fradi.hu

A második félidőben ritmust váltott a Ferencváros, de akkor a passzok pontossága miatt nem tudták fölényüket gólra vagy legalább helyzetekre váltani. A játékrész közepén Szappanos bravúros vetődéssel tolta oldalra Nguen szabadrúgását, nem sokkal később aztán egy kispesti akció végén Pantelic esett el Kovacevic szorításában a hazai tizenhatoson belül. Percekig állt a játék a büntetőgyanús eset kapcsán, majd a VAR megállapította, hogy a vendégek kontráját lesállás előzte meg. A mérkőzés a hosszabbítás elején dőlt el, amikor Szánthó harcolt meg a labdáért a kispesti 16-os bal oldalán, majd Uzuni közelről volt eredményes. A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra.

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7011 néző
Vezette: Iványi
Gólszerző: Uzuni (92.)
Sárga lap: Nguen (58.), Vécsei (61.), Uzuni (93.), illetve Lovric (22.), Klemenz (55.), Nono (90.), Baráth (96.), Hidi (96.)

Ferencváros: Dibusz – S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali – Vécsei, Loncar (Laidouni, 61.) – Zubkov (Szánthó, 73.), Nguen (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) – R. Mmaee

Honvéd: Szappanos – Lovric, Baráth, Klemenz, Tamás K. – Nagy G., Nono (Hidi, 96.), Pantelic, Zsótér – Nagy D. (Kerezsi, 93.), Lukic (Balogh N., 88.)

A Paks 4-1-es győzelmet aratott az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest vendégeként

A Tolna megyei együttes három nyeretlenül megvívott találkozó után diadalmaskodott újra, a fővárosi kék-fehéreknek pedig ez sorozatban a második, az idényben pedig már a tizedik vereségük.

Jobban kezdett és az első félidőben végig veszélyesebben is futballozott a Paks, amely már az ötödik percben megszerezte a vezetést, de Szabó János találatát videobírós vizsgálat után les miatt érvénytelenítették. Tíz perccel később a hazaiak az első kaput eltaláló próbálkozásukból előnybe kerültek, de a sokkal jobban támadó vendégek előbb Szabó révén egyenlítettek, majd még közvetlenül a szünet előtt meg is fordították az állást.

Ádám Martin (zöldben) két érvényes gólt is szerzett. Fotó: Paksi FC

Fordulás után 12 perc alatt gyakorlatilag el is döntötte a találkozót a Paks: előbb egy szabadrúgással induló kombináció végén Szabó János duplázott, négy perccel később pedig a góllövőlistát vezető Ádám Martin megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját. Utóbbit követően hosszas videobírózás következett, amely aztán kizárta a leshelyzetet. A folytatásban már nem történt változás, de a lefújásig inkább az MTK kapusának akadt dolga, kétszer bravúrral kellett hárítania.

MTK Budapest-Paksi FC 1-4 (1-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző
Vezette: Solymosi
Gólszerzők: Miovski (16.), illetve Szabó J. (32., 53.), Ádám (45., 57.)
Sárga lap: Miovski (34.), Mezei (52.), Ramadani (70.)

MTK Budapest: Somodi – Várkonyi, Perkovic (Vancsa, 81.), Nagy Zs. – Kata (Herrera, 69.), Ramadani, Palincsár (Dimitrov, 69.), Balázs – Kovácsréti (Drljo, 63.), Miovski, Grozav (Mezei, a szünetben)

Paksi FC: Rácz – Kinyik, Tamás, Szabó J. – Osváth, Windecker (Kesztyűs, 86.), Nagy R. (Papp K., a szünetben), Medgyes – Bognár – Ádám (Sajbán, 77.), Böde (Pethő, 88.)

A Mezőkövesd legyőzésével megerősítette negyedik helyét a Fehérvár

A MOL Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesd Zsóry FC-t szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában, ezzel megerősítette negyedik helyét a tabellán.

A forduló előtt ötödik helyen álló Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, több veszélyes helyzetet teremtettek a hazai kapu előtt. A negyedik helyezett Fehérvár sok hibával játszott és az ellenfél tizenhatosának környékén is rendre rossz megoldásokat választottak a fehérvári játékosok. Egészen az első félidő hajrájáig, amikor egy szabadrúgást követően Kenan Kodro közelről a kapuba fejelt.

Fotó: molfehervarfc/facebook

Fordulást követően előbb a hazai, majd a vendégcsapat szerzett lesgólt. Utóbbi nagy erőket mozgósított a pontszerzésért, de a hazaiak kapusa, Kovács Dániel minden próbálkozást hárított, egy esetben a kapufa segítségével. A végén a Fehérvár biztosan őrizte előnyét, így megnyerte a találkozót.

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1276 néző
Vezette: Karakó
Gólszerző: Kodro (42.)
Sárga lap: Stopira (2.), Fiola (65.), Szendrei N. (83.), illetve Cseke (82.), Szépe (85.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai P. (Szendrei N., 70.) – Nikolics (Zivzivadze, 63.; Alef, 84.), Kodro

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Szépe, Kocsis G., Pillár, Vadnai (Nagy D., 87.) – Cseke, Madarász – Calcan (Jurina, 63.), Cseri, Besirovic (Vutov, 73.) – Drazic

A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda ellen

A hazaiak immár öt bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a felcsúti együttes sorozatban negyedik élvonalbeli összecsapásán nem talált legyőzőre.

Az első félidőben a hivatalos statisztika szerint is veszélyesebb és támadóbb felfogású volt a hazai együttes, amely a meccs elején mégis hátrányba került, miután a vendégek sikeresen fejeztek be egy gyors ellenakciót. A Kisvárda aztán tizenegyesből egyenlíteni tudott, a szünet előtt viszont izgulnia kellett, mert majdnem megint az ellenfél került előnybe, de videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítették a felcsútiak gólját.

Hej Viktor (b), Ötvös Bence (j) a Kisvárda (b) és Corbu Marius Dimitru a Puskás Akadémia (k) játékosa Kisvárdán 2021. december 19-én. MTI fotó: Balázs Attila

Fordulás után kiegyenlített volt a játék, és miközben változatlanul a várdai együttes játszott valamivel veszélyesebben, a Puskás Akadémia lőtt felső kapufát. A hajrára kissé visszaesett a mérkőzés színvonala, és végül pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)
Kisvárda, 800 néző
Vezette: Berke
Gólszerzők: Bumba (28., 11-esből), illetve Corbu (4.),
Sárga lap: Karabeljov (33.), Hej (49.), Mesanovic (91.), illetve Baluta (26.), Slagveer (30.), Favorov (91.)

Kisvárda: Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Karabeljov (Camaj, 57.) – Asani (Navratil, 68.), Ötvös, Bumba – Mesanovic

Puskás Akadémia: Markek – Favorov, Spandler, Nunes, Szolnoki (Deutsch, 70.) – Van Nieff, Plsek – Komáromi, Baluta (Kozák, 50.), Slagveer – Corbu

A Gyirmót nem tudta legyőzni otthon a Debrecent

A sereghajtó hazai csapat a gól nélküli döntetlennel öt mérkőzés óta nyeretlen.

Megszállta a saját térfelét a Debrecen, átengedte a területet a Gyirmótnak és labdaszerzések után igyekezett gyors ellentámadásokat vezetni, illetve időnként letámadással is próbálkozott. A hazaiak többször be tudták juttatni a labdát a vendégek tizenhatosára, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Sok hibával játszott mindkét csapat, így összességében kevés gólszerzési lehetőség akadt az erős szélben rendezett összecsapás első félidejében.

Fotó: dvsc.hu

A Gyirmót videózást követően büntetőhöz jutott az 55. percben, mert Babunski egy felugrásnál lekönyökölte Simont, akinek vérzett az orra. A tizenegyest Varga Barnabás a jobb kapufára lőtte. Ezenkívül is volt helyzete ebben az időszakban – több is – a Gyirmótnak, de egyikkel sem tudott élni. A Debrecen sem veszélyeztette komolyan a hazai kaput, így gól nélkül zártak a csapatok.

Gyirmót FC Győr-Debreceni VSC 0-0
Győr, ALCUFER Stadion, 811 néző
Vezette: Erdős
Sárga lap: Babunski (55.)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ene, Széles, Zeke – Medgyes, Nagy P., Vass Á., Hajdú Á., Varga B. (Lencse, 77.) – Simon A. (Hasani, 57.)

Debrecen: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi – Bévárdi, Baráth, Babunski (Varga J., 78.), Ugrai (Soltész, 78.) – Dzsudzsák (Sós, 72.), Tischler (Szécsi, 78.)

MTI