Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel indított a Békéscsaba 1912 Előre II. az NB III-ban

Fotó: Milyó Pál

Eltérő félidők után, győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehér gárda kiváló első 45 percet produkált a hazai rajt során, melynek során kétgólos előnyt szerzett. Szünet után magára talált a Tiszafüred, amely szépített és nagy nyomás alá helyezte a házigazdát, de csak szépítésig jutott.

Gyors hazai góllal indult a mérkőzés a füredi belső védők hathatós segítségével. Oláh Ákos balról élesen kapu elé lőtt labdája a meglepett a csapatkapitány Kalóz lábát is érintve került a vendégek kapujába, 1–0. A látogatók próbálták tartani a csabaiak által diktált iramot, de húsz percnyi játék után egyre inkább térfelükre szorultak. Több lehetőség is kihasználatlanul maradt hazai oldalon, míg nem szűk félóra elteltével Bónus a balösszekötő helyéről, a büntetőpont magasságából beadás helyett Tajti kapus kezei között a rövid felső sarokba bombázott, 2–0. A félidő maradék részében is inkább a lilák akarata érvényesült, bár a szünet előtti percekben a fürediek is többször eljutottak Krnács kapujáig.

Nyílt sisakos küzdelmet hozott a második félidő. Felbátorodtak a vendégek, a cseréik is a támadójátékuk élénkítését szolgálta, de a szépítéshez szükségük volt a csabai védelem segítsége. A 62. percben Vincze húzott el a jobb szélen, az alapvonal közeléből közére kanyarította a labdát, amit a rövid kapufánál helyezkedő Czvalinga szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába továbbított, 2–1. Támadásban maradt a Tiszafüred, az egyenlítésre is több lehetősége nyílott a veszélyesen kapu elé lőtt labdákból. Az előrések hősiesen védték a kapujukat, és egy-egy kontrából igyekeztek helyzetbe kerülni. A végjátékban már mindent egylapra feltéve rohamoztak a sárga-kékek, de a hazaiaknak üggyel-bajjal sikerült megóvniuk a számukra kedvező eredményt.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Tiszafüredi VSE 2–1 (2–0)
Békéscsaba, 130 néző
Vezette: Dobai János (Molnár Alex, Molnár László Máté).

Békéscsaba II: Krnács – Szabó Zs., Szabó Cs., Czvalinga, Kasik (Sipaki, 86.) – Styecz, Babinyecz, Bónus, Varga T. (Zelik, 73.) – Mágocsi (Pap Sz., 73.), Oláh Á. (Cservenák, 95.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Tiszafüred: Tajti – Vincze, Bódis, Kalóz, Illés – Mácsai, Barzsó, Tomola (Barna B., 60.) – Bojtos (Kertész, 46.), Szabó V., Barna V. (Skulka, 60.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.
Gólszerző: Oláh Á. (10.), Bónus (28.), ill. Czvalinga (62. – öngól).

Brlázs István Gábor: – Hatvan percig játszottuk azt amit elterveztünk. Indokolatlanul hamar bejött a fáradtság, bár várható volt, hogy a végén lesz egy kis holtpontunk. A hozzáállással és a lelkesedéssel azonban megoldottuk a a feladatot és megérdemelten nyertük az összecsapást.