Közösségi oldalak

Sport

Győzelem a negyeddöntő első mérkőzésén

A Magyar Kupában már a döntőben, a MEVZA-kupában a négyes döntőben van a BRSE. A hétvégén pedig az Extraliga is ráfordult a következő fázisra, azaz megkezdődött a rájátszás, vasárnap az UTE-t fogadta a BRSE a negyeddöntő első mérkőzésén.

Érdekesen indult a találkozó, ugyanis 2:1-re vezettek a hazaiak, amikor az UTE felhúzta a falat és egy jó támadást követően sorozatban négy blokkot osztott ki. Tóth Gábor pályára küldte Dominika Strumilót, majd vissza is jöttek a hazaiak egy pontra, de a vendégek felvették a pillanatra elejtett fonalat és visszaállították a különbséget. A BRSE elkezdte az üldözést, amiből aztán egy „kicsit” több lett: Pintér Andrea vezetésével összeállt a blokkvédekezés, támadásban pedig Margarita Stepanenko és Miroslava Paskova vitte a prímet, szinte elfelejtettek a hazaiak hibázni. Már-már példátlan sorozatot kaptak el, 6:11 után zsinórban 14 (!) pontot szereztek és maximálisan kihasználták, hogy az Újpest beragadt egy állásba. A bődületes rohamnak egy elrontott nyitás vetett véget, viszont csírájában elfojtották a vendégek zárkózási kísérletét. 23:15-nél azonban megdöccentek a hazaiak, de még mielőtt nagy baj történt volna, Stepanenko támadásával 5 szettlabdára tettek szert, a másodikat pedig meg is oldotta Bodnár Dorottya.

Pintér folytatta a blokkpartit a második játszmában is (egymaga többet osztott ki eddig a pontig, mint az ellenfél játékosai összesen), el is léptek 5:2-re. A lila-fehérek ekkor összekapták magukat és megint virítottak egy 4:0-s futást, miközben a Békéscsabaiaknál akadozott a nyitásfogadás és a mezőnymunka is. Most nem tudott annyira elsöprő választ adni, mint az előző játékrészben, sőt felváltva születtek a pontok, ám 8:10 után háromszor is hibázott az UTE, amivel visszavették a hazaiak a vezetést. Ezt aztán hamar visszaadták nekik egy 0:5-ös szériával, 15:20-nál pedig nem igen festett jól a BRSE helyzete. Kotormán Rékát a visszatérő Cansu Aydinogullari váltotta, aki új lendületet adott, ráadásul a blokkuk is megszilárdult, és egy hatpontos rohanással megint ők voltak előrébb. Úgy tűnt, ez a hosszú sorozatok meccse lehet. Persze még nem dőlt el semmi, hiszen 21:21, majd 22:22 és 23:23 lett az állás, aztán a vendégek jutottak először szettlabdához, ám belehibáztak a nyitásba. Sőt, egy technikai hiba révén már a hazaiak mehettek a 2:0-ért, és Glemboczki Zóra egy blokkal le is zárta a játszmát!

A megnyert szoros hajrá nagy lendületet adott a harmadik etapra, amit 4:0-val indítottunk, Stepanenko továbbra is szórta a pontokat és Glemboczki is elkapta a ritmust. Sikerült még tovább növelni a hazaiaknak a különbséget, mire rendezte a sorait az Újpest, de így is őrizte a 4-5 pontos fórt, miközben látványos labdameneteknek tapsolhatott a publikum. A szett derekán még jobban elkezdet távolodni a BRSE, Bodnár ászával már 8 volt közte. Sőt, 10-esük ezután még hármat berobbantott, aztán Pintér és Paskova megoldásai után 13 meccslabdájuk lett. Az elsőt még hárították, de a másodiknál jött bolgár klasszisuk, és szokásához híven lezárta a találkozót, a közönség pedig hosszan tartó vastapssal jutalmazta a produkciót.

Extraliga-rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsaba–UTE 3:0 (20, 24, 12)
Békéscsaba
Vezette: Tillmann, Sík.

Békéscsaba: Kotormán, Glemboczki 5, Stepanenko 17, Bodnár 8, Pintér 9, Paskova 12. Csere: Molcsányi (libero), Strumilo 3, Aydinogullari 1, Kump. Vezetőedző: Tóth Gábor.

UTE: Kindelan 2, Kilyénfalvi 4, Ambrosio 7, Moreno 3, Milanova 8, James 12. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Dani 7, Sziládi, Boskó. Vezetőedző: Horváth András.

Tóth Gábor: –Ismét mindenki, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a sikerünkhöz. Kiemelném azt, hogy a két feladó nemcsak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is jól működik együtt, Rékával sikerült bejutnunk a Magyar Kupa döntőjébe, amikor Cansu sérüléssel küzdött, aki pedig most be tudott jönni úgy, hogy lendítsen a csapaton. Ugyanez igaz a szélső ütőkre is, ebből a szempontból elégedettek lehetünk. 1–0 van, itt már nem számít semmi más, csak a győzelem, úgyhogy pozitívan tekintek az elkövetkező időszakra, annál is inkább, mivel szükségünk van arra, hogy a lehető leghamarabb jól ki tudjunk jönni a mérkőzésekből, hiszen rengeteg találkozó vár ránk itthon és a nemzetközi porondon is.”

Horváth András: –Az első játszmában nagy előnyről ért utol minket a Csaba, megakadtunk teljesen és hosszú ideig nem találtuk a megoldást. Ez megnehezítette a további munkánkat, illetve a második játszma végjátékának elvesztése nyomta rá a bélyegét a harmadik szettre. A 3:0-s eredmény nem biztos, hogy hűen tükrözi ezt a mérkőzést, nekünk dolgoznunk kell, szerdán van a következő alkalmunk arra, hogy bizonyítsunk: méltó ellenfele vagyunk a Békéscsabának.