Közösségi oldalak

Sport

Győzelem a Hatvan otthonában

Életben marad a körösladányi csapat dobogós álma, miután az NB III-as labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában sikerült mindhárom pontot begyűjtenie Hatvanban. Sikerükkel a sárrétiek egyetlen pontra zárkóztak fel a DEAC mögé, izgalmassá téve a végjátékot.

Első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor egy bal oldali beadásra ketten is érkeztek a hosszún, de Wéber a gólvonalról mentett. A 13. percben Csicsely cselezte be magát a büntető területen belülre, ahol buktatták, a büntetőt pedig Wéber értékesítette. Ezek után többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de helyzeteket nem tudott kialakítani. A félidő végén egy labdaszerzés után Kisari remek ütemben indította Czirokot a jobb oldalon, aki meg sem állt a kapuig, és 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A második játékrész elején Csicsely majd Czirok átlövéseivel veszélyeztettek a vendégek. Később is több lehetőség adódott a látogatók előtt, hogy lezárják a meccs érdemi részét, de ezek kimaradtak. Nem így hazai oldalon a hajrában, amikor Soós lövése utat talált Kertész kapujába. A ladányiak egyese a végén bemutatott még egy tekintélyes bravúrt, ezzel megmentve csapatának a három pontot.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

FC Hatvan–Körösladány MSK 1–2 (0–2)
Hatvan, 250 néző
Vezette: Németh Gergely (Kulcsár Dániel, Kovács II. Tamás).
Gólszerző: Soós (83.), ill. Wéber (14. – 11-esből), Czirok (44.).

Hatvan: Menczeles – Szabó B. (Panyi, 46.), Barthel, Bárkányi, Karácsony – Szabó R. (Molnár R. 60.) – Fellner (Zsoldos, 84.), Tarjáni, Kitl (Soós, 65.), Tarnóczi – Dinka (Laczik, 60.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Körösladány MSK: Kertész – Szántó B. (Cservenák, 46.), Wéber, Zelenyánszki, Bakk – Malkócs, Pusztai A. (Murvai, 81.) – Kisari (Dócza, 46.), Csicsely (Papp Zs., 67.), Czirok – Burai (Szabó Milán, 93.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Ekker Attila: – Nagyon jó szellemben játszottak a fiúk, taktikusan, türelmesen sok helyzetet alakítottunk ki. Ezekből kettőt értékesítettünk, így értékes, megérdemelt győzelmet szereztünk a Hatvan otthonában.