Közösségi oldalak

Sport

Gyarmati Imre IKO karate Európa-bajnok lett!

Az IKO Matsushima kyokushin karate világszövetség , Spanyolországban Santa Susanában egy festői környezetű tengerparti üdülővárosban, Barcelonától nem messze rendezte a Nyílt Európa Bajnokságát, amelyen 14 országból kétszázon felüli induló lépett küzdőtérre. A verseny rangját mutatta, hogy személyesen jelen volt a világszövetség vezetője Japánból, Kancho Yosikazu Matsushima, aki Sosai Oyama első tanítványai közé tartozott.

A három napos programban kata (formagyakorlat) versenyszámra majd Kumite (kyokushin knock down küzdelemre került sor. Ifj. Gyarmati Imre mester, a bucsai karatésok vezetője a masters +40 éves korcsoportban nehéz súlyban győzedelmeskedett, utolsó két ellenfelén K.O.-val legyőzve. a A döntőben egy spanyol versenyzőt győzött le ippon, a testre mért ütés következtében test K.O.-t elérve. Mint elmondta, nagyobb akaraterővel győzött, annak ellenére, hogy vívóstílusát itt nem tudta érvényesíteni. Egészen közel kellett maradni. Az embert próbáló EB után jól esik a hosszabb pihenő!

Nagy István, aki Angliában él, de bucsai származású és masters korcsoportú, a fiatalok u 21 és 40 évesek közötti korcsoportjában versenyzett nehézsúlyban (+90 kg.) ,a négy közé vívott mérkőzését comb ko-val nyerte, majd a későbbi ezüstérmestől búcsúzott s ezért a teljesítményért átvehette a bronzérmet.

Délutántól estig pedig nemzetközi övvizsga került megrendezésre. Itt ifjabb Gyarmati Imre teljesítette a 7 órás övvizsga követelményeit, shihan 5. Dan fokozatot szerezve. A vizsgán másfél órás erőnlét, majd alaptechnikák bemutatása. Ezután az összes formagyakorlatot be kellett mutatni. S ezután jöttek a küzdelmek. nem csoda, ha nem mindenki bírta a vizsgakövetelményeket teljesíteni. Ahogyan ezt az édesapa, az Európa-bajnokságon versenybíróként tevékenykedő tekintélyes karate mester, Shihan id. Gyarmati Imre VI.DAN örömmel állapíthatta meg, „az alma nem esett messze a fájától”!