Közösségi oldalak

Sport

Extraliga döntőjében a BRSE!

Hatalmas bombákkal kezdődött a mérkőzés, a kaposváriak eleinte jól támadtak centerből, és nem egyszer a háló is nagy segítséget nyújtott nekik. A hárompontos lemaradást gyorsan eltüntette a BRSE, Bodnár Dorottya remek nyitásai után Pekárik Eszter egyes blokkja már a vezetést jelentette. Marta Drpa extra teljesítménnyel rukkolt elő az első szettben, amivel a csapata előnyét növelte, Vincent Lacombe időkéréssel próbálkozott, majd Bodnár két jó támadása és egy ásza után ismét ehhez kellett folyamodnia. Nikalina Bashnakova sérülése után folytatódhatott a mérkőzés, a hazaiak pedig fokozni tudták a tempót. Kilenc szettlabdából dolgozhattak a csabaiak, és bár a vendégek hősies mentésekkel tartották életben egy ideig a reményeket, a végén Glemboczki Zóra tökéletes ütése 1:0-s előnyt jelentett a BRSE-nek.

A térfélcsere utáni első négy labdamenetből hármat a Diamant vitt, Tóth Gábor hamar kikérte első idejét. Bashnakova sérülése szerencsére nem volt súlyos, visszatérhetett a pályára, és ha már ott volt, jó szervákkal keserítette a csabai lányokat. Drpa pedig vízfakasztó bombákkal a vendégeket. Akárcsak az első felvonásban, úgy itt is gyorsan ledolgoztuk a kezdeti hátrányt. 3:7-ről 14:8-ra fordítottunk egy pazar szériával, de nem sikerült végérvényesen leszakítani a Kaposvárt, amely két pontra visszakapaszkodott. Ekkor ismét Drpa vette hátára a csapatot egy jó blokkal és egy irgalmatlan erejű ütéssel, ám a vendégeknek szinte mindig volt válaszuk. 23:21-nél úgy érezte Tóth Gábor, hogy meg kell nyugtatni a lányokat, amire érkezett egy Pekárik-pont, három szettlabda következett. Az első kettőt még hárították a somogyiak, de Pekáriké volt az utolsó szó, aki lezárta a játszmát.

Egyetlen nyert szett kellett a döntőhöz, a BRSE pedig pontosan ilyen szellemben kezdte a harmadik etapot! 3:0-nál Lacombe időt kért, 7:1-nél pedig ezt meg kellett ismételnie. A vérzést nagyjából elállította ezzel, de így sem tudtak lendületbe kerülni, az olló egyre csak nyílt, és a lélektanilag fontos hosszú labdameneteket is a BRSE tudtta csak behúzni. 15:5-nél a különbség elérte a kritikus tízet is. Sikerült megtörni a csabaiaknak az ellenfelet, ebben a szettben már minden az ő szájízük szerint alakult, tulajdonképpen hengereltek. 13:5 után sorozatban 10 pontot szerezett a csapat, és bár ezután még volt egy fellángolása a vendégeknek, a 15 meccslabdából a másodikat sikerült értékesíteniük a csabai lányoknak!

Extraliga-elődöntő, 3. mérkőzés

1. MCM-Diamant Kaposvár Swietelsky Békéscsaba
Swietelsky-Békéscsaba–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (18, 23, 10)
Békéscsaba
Vezette: Árpás, Halászi

BRSE: Drpa 13, Glemboczki 7, Pekárik 15, Bodnár 7, Kornienko 2, Klisura 9. Csere: Molcsányi, (liberó), Szatmári, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor

Kaposvár: Grbac 2, Lemmens 11, Bashnakova 9, Wirth 2, Szedmák 6, Matic 7. Csere: Szpin (liberó), Budai 2, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Tóth Gábor: – A párharc során egy szettet vesztettünk, remek munkát végzett a csapat, gratulálok nekik! Ha hasonló koncentrációval, szívvel és lélekkel küzdünk a döntőben, akkor reális az esélyünk a végső győzelemre!”

Vincent Lacombe: – Ez a mérkőzés jól tükrözte az egész párharcot. Olykor tudtuk tartani a lépést a Békéscsabával, amely a játék minden elemében erősebb nálunk, legyen az blokk, nyitás vagy ütés. Ezért tudtak egymás után három mérkőzést nyerni ellenünk. A különbség a harmadik szettben nagyon nagy volt, de ebből tudunk tanulni. Gratulálok ellenfelünknek!”