Közösségi oldalak

Sport

Értékes pontot rabolt a fővárosból a Körösladány csapata

Értékes pontot rabolt a fővárosból a Körösladány csapata

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati 14. fordulójában a fővárosból tért haza értékes ponttal a Körösladány MSK csapata. A kék-fehér alakulat a Pénzügyőr hazai öt mérkőzéses győzelmi szériáját szakította meg, ezzel tartja helyét a Keleti csoport élmezőnyében. A sárrétiek a döntetlennel elégedettek lehetnek, mégis maradhatott hiányérzetük, hiszen már két góllal is vezettek a második félidő elején.

Jó iramú, kiegyenlített taktikai csatát hozott az első játékrész, minkét oldalon egy-egy nagyobb helyzet adódott. A 28. percben szerzett vezetést a ladányi csapat, miután Wéber szabadrúgása szerencsésen Farkas elé kerül, aki közelről nem hibázta el a lehetőséget. A félidő végén Wéber olyan szerencsétlenül fejelt össze Talpallóval, hogy arccsonttörést szenvedett.

Szünet után az alapembere nélkül is növelni tudta előnyét a vendégcsapat, miután egy jogos büntetőt Csicsely váltott gólra a 61. percben. Továbbra is sportszerű, változatos játék folyt a pályán. A 70. percben a hazaiak is 11-esből szépítettek Bíró révén. Mindez visszaadta a pontszerzésbe vetett hitüket is. A 79. percben egy nagy bedobásnál rosszul helyezkedtek a ladányiak, ezt kihasználva egalizált a csereként beálló Csigi egalizált. A végjátékban így is megnyerhették volna a meccset a látogatók, de Burai közeli fejesénél, majd egy szabadrúgásnál is nagy bravúrral mentett a Pénzügyőr kapusa. Maradt a döntetlen, aminek a házigazdák örülhettek jobban.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Pénzügyőr SE–Körösladány MSK 2–2 (0–1)
Budapest, 250 néző
Vezette: Holczbauer Flórián (Farkas Gergő Zoltán, Kondákor Trisztán).
Gólszerző: Bíró (70. – 11-esből), Csigi (79.), ill. Farkas J. (28.), Csicsely (61. – 11-esből).

Pénzügyőr: Steer – Bene (Oláh K., 63.), Kasza, Gál, Bagó – Popovics (Gálfi, 63.), Karacs, Pusztai D. (Schrammel, 63.), Megyeri (Csigi, 77.) – Bíró, Urbin (Bogdán, 85.). Vezetőedző: Lászka Balázs.

Körösladány: Kertész – Talpalló, Wéber (Papp D., 42.), Szántó M., Bakk – Zelenyánszki, Ruzsa – Csicsely, Burai, Czirok – Farkas J. (Malkócs, 73.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Ekker Attila: – Minőségi játék folyt a pályán mindkét csapat részéről. Maradt némi hiányérzetem, mert amikor a kétgólos előnyünket lefaragta az ellenfél, még utána is megnyerhettük volna a meccset!

(Borítókép: korosladanymsk/Facebook)