Közösségi oldalak

Sport

A Sényő ellen sem szerzett pontot hazai pályán a „kis Előre”

Fotó: Molnár Balázs

Fontos hazai alsóházi mérkőzést bukott el vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehérek a bajnokság 14. fordulójában saját magukat „végezték ki” a Sényő elleni kiesési rangadón, melyet 20 perc alatt eldönthettek volna, ehelyett később elkerülhető gólokkal ajándékozták meg az ellenfelet, így szenvedve roppant kellemetlen és fájó vereséget.

Kimaradt csabai ziccerek után a 18. percben szerzett vezetés a csabai együttes. Sipost buktatták a jobb összekötő helyén 20 méterre a kaputól, a szabadrúgást pedig Bónus csavarta mesterien a rövid felső sarokba. Nem tarthatott sokáig azonban a hazaiak öröme, mert a félidő közepét átlépve, hamarjában fordított a Sényő. Előbb egy jobb oldalról középre tett labdát értékesített Kapacina Kevin, majd egy fölívelt labdánál használta ki a két lila-fehér belső védő és a kapus hibáját, akik hiába vártak egymásra. A félidő végén még a testvére, Kapacina Valer is betalált büntetőből, miután Sipaki szabálytalankodott teljesen fölöslegesen az alapvonal táján az egyik sényői támadóval szemben.

A második játékrész sem alakult szerencsésebben a házigazdák számára. A 60. percben egy beadásba Mágocsi olyan szerencsétlenül lépett bele, hogy az a lábáról a saját kapujába pattant a labda, pedig ha a másik oldalon történik meg az eset, talán még most is tapsolnának neki a nézők. A folytatásban a sényőiek a lehető legegyszerűbb játékkal „ráültek” az eredményre és igyekeztek óvni azt. A hazaiak erőfeszítéseiből szépítésre tellett a 81. percben, amikor egy bal oldali beadást Mágocsi készített le Pap Szabolcsnak, aki pár lépésről nem vétette el a kaput.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Sényő-Carnifex FC 2–4 (1–3)
Békéscsaba, 120 néző
Vezette: Szabó Péter (Vilmányi Simon, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Bónus (18.), Pap Sz. (81.), ill. Kapacina K. (26., 30.), Kapacina V. (45. – 11-esből), Mágocsi (58. – öngól).

Békéscsaba II: Zábráczki – Trescsula (Mágocsi, 43.), Sipaki (Bacsa, 74.), Izing, Szabó Zs. – Pap Sz., Sipos G., Balla (Marik, 58.), Bónus – Oláh Á., Varga T. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Sényő: Szondi – Klepács, Márton (Bodó, 78.), Sztankó (Fabu, 78.), Fenyőfalvi (Jócsák, 43.) – Kapcina K. (Toldi, 78.), Lizák (Sógor, 70.), Farkas M., Matyi – Schmidt, Kapacina V. Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.

Nagy Sándor: – Magunkat vertük meg. Nehéz bármi találót is mondani ilyen meccs után, hiába játszunk jól, ha mi kapjuk a gólokat!