Közösségi oldalak

Sport

Emberhátrányból is csak pontosztozkodás a Haladás ellen

Fotó: haladas.hu

Hazai döntetlennel zárta vasárnapi hazai bajnoki találkozóját a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A bajnokság 14. fordulója keretében a Haladást fogadták a lilák, amely egy félidőt emberhátrányban játszva is győzelmi esélyt szalasztott el. A csabaiaknak a hosszabbításban sikerült megmenteniük egy pontot, ami a helyzetükben alig több a semminél.

5. perc: Bal oldali csabai szögletnél feledkeztek meg Farkas Márkról a szombathelyi játékosok, a védő pedig az ötösről tessékelte a labdát a bal sarokba, 1–0.
43. perc: Rácz Barnához került a labda a balösszekötő helyét, belépett vele tizenhatoson belülre és jobbal szép lövéssel púpozta ki a kapu bal oldalát, Krnács kapus nem érhetett oda rá, 1–1.
46. perc: Szalai szabálytalankodott teljesen fölöslegesen Nyírivel szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Rácz Barna jobbal, laposan a jobb sarokba lőtte, 1–2.
92. perc: Szalai beívelését Mikló tűzte kapura, a Verpeczről kipattanó labdát Lukács tette Hamed Yasin elé, aki közelről a kapu közepébe bombázott, 2–2.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Szombathelyi Haladás 2–2 (1–1)
Békéscsaba, 720 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Farkas M. (5.), ill. Rácz B. (43., 46.).
Sárga lap: Farkas M. (77.), Szalai D. (85.), ill. Simut (14.), Borvető (48.).
Piros lap: Simut (45.).

Békéscsaba: Krnács – Puskás (Lukács, 57.), Albert (Fazekas, 24.), Bora (Mikló, 73.), Szalai D. – Kitl, Farkas M., Horváth P., Talpalló (Czékus, 57.) – Máris (Váradi, 73.), Hamed. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Szombathely: Verpecz – Simut, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Csilus T., Derekas – Csernik (Hursán, 86.), Rácz B. (Tóth M., 89.), Doktorics (Borvető, 46.) – Molnár R. (Nyíri, 46.). Vezetőedző: Michal Hipp.