Közösségi oldalak

Sport

Elzavarták a Preisinger-Tököli párost, újra Schindler Szabolcs lehet az edző Békéscsabán

A jó ideje botrányosan szereplő Békéscsaba 1912 Előre vezetői megelégelték a folyamatos kudarcokat, és leváltották Preisinger Sándor vezetőedzőt, és segítőjét Tököli Attilát. Információk szerint, az utód pont az elődje lehet, miszerint a korábbi sikeredző Schindler Szabolcs térhet vissza a Kórház utcába.

Preisinger Sándor – aki szövetségi edzőként világbajnokságra juttatta ki az U17-es válogatottat – tavaly szeptemberben, egy a mostanihoz hasonló hosszabb bajnoki pauzát kihasználva vette át a csapat szakmai vezetését. Nehéz örökség jutott számára, mivel a Vasashoz távozó Schindler Szabolcs a viharsarki munkássága idején meglehetősen magasra helyezte a szakmai nívót. Egy kompakt, veretlen gárdát kapott kézhez, de már a Kazincbarcika elleni szeptember 27-i sikertelen debütálás előrevetítette, hogy nem feltétlenül lesz hálás ez a feladatkör. Aztán a Covid19 által is sújtva, várakozás alatt zajlott le a bajnokság őszi idénye, mindössze három győzelemmel, továbbá egy döntetlennel és hét vereséggel. A tavaszi folytatásban sem volt sokkal több örömük a lila-fehér szurkolóknak, az akkori 18 mérkőzés felét bukták el kedvenceik és mindössze hármat tudtak megnyerni, pozitívumot pusztán a bennmaradás ténye jelenthetett.

Preisinger Sándor ennek ellenére az új évadra is élvezte a többségi tulajdonos bizalmát. Ez azonban csak hat mérkőzésre szólt, melyet a szurkolók kritikájának kereszttüzében, nyeretlenül tudott le a csapat. A vezetőedző a teljes stábjával, Tököli Attilával és Szekeres Adriánnal együtt távozik a Kórház utcából. Csütörtökön a délutáni tréninget már Brlázs István Gábor, a második csapat edzője tartotta, azonban értesülésünk szerint hamarosan kinevezik az utódot is, aki nem hivatalos információnk szerint az előd lehet.

B.M.

Preisinger Sándor utóda, pont az elődje lehet azaz Schindler Szabolcs korábbi vezetőedző. Fotó: Erdős Csaba