Közösségi oldalak

Sport

Elveszítette tavaszi veretlenségét a Békéscsaba 1912 Előre II.

Fotó: Erdős Csaba

Elveszítette tavaszi veretlenségét a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehér gárda a 25. forduló keretében megvívott vasárnapi mérkőzésen hazai pályán maradt alul a Sényővel szemben, amely így a tabellán a lilák elé került.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a kapuk ritkán forogtak veszélybe. Valamivel a vendégek kezdeményeztek többet, komoly helyzetük azonban inkább a hazaiaknak volt, de ezekkel nem tudtak élni.k. Amit addig megúsztak a lilák, azt nem kerülhették el a második félidő elején. Egy védelmi megingást következtében jobbról a hosszún helyezkedő Kapacina Valer elé került a labda, aki az ötös csücskéről elegánsan helyezett a kapu rövid oldalába, 0–1.

A folytatásban a sényőiek játszották a tervszerűbb focit, a visszaeső Előre két esetben is Tóth kapusnak köszönhette, hogy nem nőtt tovább a különbség. A hazaiak csak az utolsó negyedórában tudtak kibontakozni, de nem igazán boldogultak a játékot ügyesen tördelő vendégekkel, igaz ekkor is adva voltak a lehetőségek az egyenlítésre.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Sényő-Carnifex FC 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 110 néző
Vezette: Molnár Réka (Vilmányi Simon, Molnár László Máté).

Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs., Czvalinga, Szabó Cs., Kasik – Gránicz (Zelik, 61.), Zvara (Korógyi, 70.), Balog Zs. (Varga T., 46.), Bónus – Mágocsi (Styecz, 61.), Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Sényő: Gagyi – Bodó, Tóth M. (Páll, 81.), Fenyőfalvi, Orosz M. – Kapacina K., Phrakonkham, Farkas M., Schmidt – Kapacina V., Toldi (Vámos, 76.). Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.
Gólszerző: Kapacina V. (51.).

Brlázs István Gábor: – Az első félidőben elfogadhatóan játszott a csapat. Kialakítottunk néhány helyezetet, de nem tudtunk élni velük. A második negyvenöt perc nem hozott közönségszórakoztató játékot, vezetése birtokában az ellenfél ölte az időt, mi pedig pontatlanul játszottunk, rossz felfogásban.