Közösségi oldalak

Sport

Előnyből várhatja a jövő szombati visszavágót a BRSE

A Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata az MTK budaörsi otthonában szerzett előnyt a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Tóth Gábor alakulata szett veszteség nélkül hozta le a szombati erőpróbát, így egy hét múlva hazai pályán már csak az i-re kell feltennie a pontot a továbbjutás érdekében.

A legjobb négy közé jutásért csapott össze egymással a Magyar Kupában a Swietelsky-Békéscsaba és az MTK Budapest – ezúttal Budaörsön. A békéscsabaiaknál ezúttal Sara Kliszura kezdett átló poszton, a nyitásfogadó tengelyt pedig Salla Karhu és Glemboczki Zóra alkotta.

Felváltva estek a pontok a találkozó elején, de a csabaiak nyugodtak meg előbb, 3:7-nél Leiszt Máté, az MTK vezetőedzője időt is kért. Csabai oldalon Kliszura gyártotta a pontokat, Glemboczki stabilan fogadott és támadásban is veszélyes volt, nem véletlen, hogy magabiztos BRSE-vezetést mutatott az eredményjelző. Egy rövid hullámvölgy következtében aztán csökkent ugyan a differencia, de a vendégek gyorsan rendezték a sorokat és Zólyomi Rebeka centertámadása le is zárta a játékrészt.

A második felvonásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, bár Molcsányi Ritáék vezettek, de szívósan tapadt a hazai gárda. Aztán ismét ritmust váltott a Békéscsaba és jelentős előnyt harcolt ki, amit meg is tartott a szett végéig.

A harmadik játékrész közepéig fej-fej mellett haladtak a felek. Ezt követően hatékony nyitásokkal, remek blokk teljesítménnyel a BRSE megtörte egyre hitehagyottabbá váló ellenfelét. A mérkőzés utolsó pontját Salla Karhu szerezte.

A békéscsabai előnyből várhatják a jövő szombati viharsarki visszavágót.

Magyar Kupa női röplabda-mérkőzés

MTK Budapest–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–14, –15, –18)
Budaörs, 100 néző
Vezette: Varjasi Melinda, Halász Tibor.

MTK: Boskó 1, Windisch 10, Sziládi 5, Giommarini 8, Kilyénfalvi 7, Tettamanti 1. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Tatár 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Békéscsaba: Kornyijenko 7, Glemboczki 5, Klisura 13, Karhu 7, Strunjak 4, Zólyomi 8. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:2, 6:13, 11:17, 13:24. 2. szett: 4:8, 8:11, 9:19, 14:24. 3. szett: 6:3, 8:10, 10:17, 15:23.

Leiszt Máté: – Gratulálok a Békéscsabának, mert nagyon biztos játékot játszottak a mai nap folyamán. Úgy láttam, hogy a szettek bizonyos szakaszaiban, főleg a játszmák közepén beleragadtunk. Sokat hibáztunk a támadásbefejezésekben, amelyek azt gondolom, hogy inkább önbizalmi kérdés volt. Készülünk a jövő heti visszavágóra!

Tóth Gábor: – Nagyon örülök, hogy egy megváltoztatott felállásban is eredményesek tudtunk lenni. Örülök, hogy Sara Kliszura remek teljesítményt nyújtott átló poszton, de ezt el tudom mondani a csapat többi tagjáról is. Gratulálok az MTK-nak, mindig kihozzák magukból a maximumot.