Közösségi oldalak

Sport

Elérte célját Tiszaföldváron a Békéscsaba Előre

Ha nehezen is, de elérte célját Tiszaföldváron a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A lilák a szombati Magyar Kupa mérkőzésen hullámzó teljesítményt nyújtva, két pontrúgásból elért góllal múlták felül a tíz emberrel is lelkesen és szervezetten teljesítő Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú riválist.

Ahogyan az várható volt, a csabai együttes kezdettől nagy elánnal támadott, csak az volt a kérdés, hogy mikor juttatja érvényre az osztálykülönbséget. A házigazdák szervezetten védekeztek, az Előre kapujáig azonban csak elvétve jutottak a félidő derekáig. Ekkor viszont felbátorodtak, átvették az irányítást és a vezetés megszerzésére is voltak lehetőségeik.

A szünetben után eleredt az eső. A csúszós talajon a lilák kezdeményeztek többet, mégis a földváriak előtt adódott az addigi legnagyobb lehetőég, de a 17 méteres Bozsó-lövés a felső lécen csattant. A másik oldalon Fehér szabálytalankodott a tizenhatoson belül piros lapot érően, a büntetőt pedig Zádori vágta laposan a bal sarokba. A hazaiak sokat veszítettek az „üzemi hőfokukból”, a csabaiaknak új lendületet adtak a cserék. Közülük Pintér szépségdíjas szabadrúgásból növelte tovább az előnyt. Nem tűnt úgy, hogy ebből a helyzetből felállhat a hazai gárda. A harmadik góljára hajtott a Békéscsaba, ehelyett mégis szépítés lett a vége, mert Váradi ellökte az egyik támadót a hosszabbítás kezdetén, a büntetőt pedig Bozsó gólra váltotta.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Tiszaföldvár SE–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–0)
Tiszaföldvár, 300 néző
Vezette: Baranyai Dávid Mihály.
Gólszerző: Bozsó (91. – 11-esből), ill. Zádori (54. – 11-esből), Pintér (72.).
Piros lap: Fehér (53.).

Tiszaföldvár: Jakab – Háda (Budaházi, 73.), Fehér, Hajdú V., Borgulya – Antman, Bozsó, Bódai, Szőke (Palatinusz, 79.) – Lukács (Pápai, 66.), Csikós (Prágai, 79.). Edző: Sonkoly Lajos.

Békéscsaba: Krnács – Fazekas (Bacsa, 74.), Albert, Babinyecz, Hodonicki – Komáromi, Zvara (Váradi, 74.), Mikló (Mihály, 64.) – Geiger, Ilyés (Sármány, 64.), Zádori (Pinér, 64.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Csató Sándor: – A célunkat elértük, megszereztük a továbbjutást. Megvoltak a helyzeteink a nagyobb arányú győzelemre is, sajnos a pálya talaja nem volt ideális, ez nem annyira kedvezett nekünk, de a győzelmünkhöz így sem férhetett kétség.