Közösségi oldalak

Sport

Egy pontot ért a gól nélküli döntetlen a Vasas ellen

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre/Molnár Balázs

A bajnokság 30. fordulójában újabb döntetlennel gyarapította ponttárát a Békéscsaba 1912 Előre II NB III-as labdarúgócsapata, amely négy nappal a Kisvárda után, egy másik élvonalbeli együttes tartalékjaival osztozott meg a pontokon. Bár a Vasas II jobban kezdte a vasárnapi találkozót, a lilák azután jobban játszottak és a hajaráig uralták a meccset, de a kapu előtt nem volt szerencséjük, a finisben pedig bármi megeshetett volna, mégis maradt minden úgy, ahogyan elkezdődött.

Bukránnak már a 2. percben ziccert kellett védenie, aztán pedig a léc is kisegítette a csabaiak kapusát. Nehezen vette fel az ideális ritmust a hazai együttes, de azután belendült és gyors akciókkal veszélyeztetni tudta a vendégek kapuját. A félidő középső szakaszában több lövés és pontrúgás adott munkát a fővárosiak hálóőrének, a hajrában pedig Pap Szabolcs hozta kihagyhatatlan helyzetbe Oláh Ákost, aki közelről a kapusba bombázta a labdát.

A szünet után is a lila-fehérek támadtak és veszélyeztettek lényegesen többet, Bukránnak szinte csak rutinmunkája akadt. A társai viszont a legnagyobb lehetőségeket is elhibázták, vagy a kelleténél körülményesebbek voltak a kapu előtt. Az utolsó negyedórában már nyílt sisakos játék folyt a győztes találat megszerzésért, de egyik oldalon sem volt annyi plusz, hogy döntésre vigye a dolgot.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Vasas FC II 0–0
Békéscsaba, 150 néző
Vezette: Virág András Barnabás (Molnár Alex, Csákó Patrik).

Békéscsaba II: Bukrán – Trescsula, Belanka, Bacsa, Orvos – Borbély, Bónus, Csák (Komáromi, 59.), Pap Sz. (Rostás, 90.) – Oláh Á. (Rajsli, 70.), Zádori. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Vasas II: Horváth K. – Forgó (Enyedi, 78.), Puskás, Herrich – Farkas B., Márkvárt, Varga D. (Kovács D., 46.), Rab – Farkas J. (Mamusits, 57.), Riesz (Pócs, 62.), Molnár Cs. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Nagy Sándor: – Mi jártunk közelebb a győzelemhez, nagyobb helyzeteink voltak, de sajnos azokat nem sikerült gólokra váltanunk. Ezt a mentalitást kell tovább vinnünk és akkor még sok örömünk lehet az idény során.