Közösségi oldalak

Sport

Döntetlen a Tiszakécske elleni gyakorlómeccsen

Kihasználva a válogatott programja idejére keletkezett hosszú bajnoki szünetet, a Békéscsaba 1912 Előre csapata szombat délelőtt edzőmérkőzésen fogadta a ligakonkurens Tiszakécskét. A két gárda nem bírt egymással, a küzdelmes, de kevés helyzetet hozó 90 perc során.

A vendégek már a 6. percben megszerezték a vezetést Oláh Máté fejese révén, a beadásnál Bukrán a vonalon ragadt, így a kécskei játékosnak könnyebb dolga volt. A folytatásban változatos játék folyt, a hazaiak a 17. percben Hamed révén egalizálhatták volna az eredményt, amikor a támadó egy az egyben vezethette kapusra a labdát, azonban az Előréből elkerült Baráth Bence nyerte a párharcot.

Szünet után is többet birtokolta a labdát a Tiszakécske, a kapuk azonban nem igazán forogtak veszélybe. A két hálóőrnek csupán egy-egy pontrúgásnál akadt feladata. A hajrában büntetőből egalizált a lila-fehér alakulat, miután Babinyecz-cel szemben szabálytalankodott földije, Baráth a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Fülöp biztosan értékesítette.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Tiszakécske LC 1–1 (0–1)
Békéscsaba, 200 néző
Vezette: Hanyecz.
Gólszerző: Fülöp (86. – 11-esből), ill. Oláh M. (6.),

Békéscsaba: Bukrán (Tomori) – Szabó Cs., Albert, Bora – Szalai (Puskás), Fülöp, Kitl (Babinyecz), Zvara, Mikló (Szabó Zs.) – Hamed (Mágocsi), Máris (Varga T.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Tiszakécske: Baráth – Csáki, Végső, Farkas A., Vachtler – Oláh, Pongrácz, Vinkler, Szekér – Geiger, Vólent. Játszott még: Balajti, Zamostny, Kiprich, Farkas N., Kovács Zs., Halasi, Gyurján. Vezetőedző: Visinka Ede.