Közösségi oldalak

Sport

Csató Sándor lesz a vezetőedző az NB III-ba kieső Békéscsaba csapatánál

Csató Sándor (b) és Barkász Sándor clubtulajdonos. Fotó: 1912 Előre.hu

Az NB II-ből kieső Békéscsaba a hivatalos oldalán jelentette be, hogy vezetőedzőként szerződtette Csató Sándort.

Mint ismert, a csapatot az utolsó hét fordulóban irányító Pásztor Józsefnek sem sikerült megmentenie a Békéscsabát a kieséstől, amely a következő idényt az NB III-ban kezdi meg.

A klub ikonja tanácsadóként továbbra is az egyesület rendelkezésére áll, de immár hivatalos, hogy a vezetőedzői feladatokat a hétfőn kinevezett Csató Sándor fogja elvégezni.

Az 1965-ben született szakember számára nem ismeretlen a békéscsabai közeg, hiszen korábban az Előre kötelékében 240 mérkőzésen 37 gólt rúgott, ezzel a békéscsabai egylet történelmében a negyedik legeredményesebb játékos. Ebben az időszakban az Előrével elért egy MNK-győzelmet 1988-ban, majd az 1993/94-es NB I-es bajnokságban a viharsarki klub fennállásának legjobb eredményét, egy harmadik helyet is magáénak tudhatott.

Csató edzői pályafutása a Videotonnál kezdődött, pályaedzőként segítette korábbi trénere, Csank János munkáját. 2006-ban visszatért egykori klubjához, a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesülethez, ahol átvette az NB II-ben kieső helyen tanyázó csapat kispadját. A későbbiekben dolgozott még a Ferencvárosnál, Zalaegerszegnél, valamint a Győri ETO-nál is (előbbinél „csak” pályaedzőként) – ismertette az új vezetőedző pályafutását a klub a hivatalos oldala.