Közösségi oldalak

Sport

Csató Sándor: Egy jól felkészült ellenféllel találtuk magunkat szembe!

A kihagyott lehetőségek miatt verejtékes hazai győzelemmel folytatta szereplését a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as labdarúgócsapata. A Dél-keleti csoport listavezetője a Honvéd Magyar Futball Akadémia masszív gárdájával találta magát szembe, amely fél év alatt rengeteget fejlődött és ezt igazolta is a Kórház utcában.

A mérkőzés előtt az Előre részéről Kozma János és Szikszai László köszöntötte a 70 esztendős Kerekes Attilát, a klub egykori legendás labdarúgóját. Az első félidőben az iskolázott kispesti fiatalok felvették az Előre játékstílusát és a három támadójuk több esetben is kellemetlen pillanatokat okozott Póser kapuja előtt. A másik oldalon persze Gyetvánnak is akadtak érdemei abban, hogy nem tudott vezetést szerezni a házigazda.

A játékrész második felében már jórészt a látogatók térfelén pattogott a labda, de a csabai nyomás gólt nem eredményezett. A lilák szünet után is nagy vehemenciával támadtak, a fővárosiak jóformán csak kósza egyéni akciókból jutottak el a hazai kapuig, viszont a sajátjuk előterét hatásosan óvták. Akadtak lehetőségek csabai oldalon, de még a legnagyobbaknál is rossz döntéseket hoztak a támadók. Már-már elfogyott a győzelem reménye, amikor a csereként beálló Vólent a hosszabbításban egy beadás után a hálóba bólintott, megszerezve a győztes találatot.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Bp. Honvéd-MFA II. 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 680 néző
Vezette: Nagy Attila László (Bán Kristóf Patrik, Csákó Patrik).
Gólszerző: Vólent (93.).

Békéscsaba: Póser – Kovács G. (Szabó Cs., 54.), Albert, Hodonicki – Mihály (Komáromi, 64.), Farkas M. (Tóth M., 54.), Pintér, Pusztai, Mikló – Zádori (Vólent, 64.), Sármány (Hulicsár, 76.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Bp. Honvéd II.: Gyetván – Bakó (Sebe, 72.), Gincsai (Pintér M., 72.), Kaczvinszki, Kis K. – Kocsis G., Polák, Kalocsány (Vojtko, 92.) – Hancz (Tóth L., 64.), Haragos, Menyhárt. Vezetőedző: Kurucsai Milán.

Csató Sándor: – Egy jól felkészült ellenféllel találtuk magunkat szembe. Azt kaptuk, amire számítottunk, nehéz dolgunk volt az iskolázott, fegyelmezetten védekező fővárosiak ellen. A lehetőségeink megvoltak a gólszerzésre, de most csak a végén sikerül a győztes találatot megszereznünk, ami a csapatunk tartását mutatja. A legfontosabb számunkra ma is a győzelem volt, azt pedig sikerült elérnünk.