Közösségi oldalak

Sport

Balog Nátán világbajnoki címet nyert Kazahsztánban

A vésztői Marvel Team erőemelői folytatták kiváló szereplésüket a kazahsztáni Almatiban zajló fekvenyomó világbajnokságon. Azok után, hogy az esemény vasárnapi versenynapján Cserna János aranyérmes lett a Masters 2-es korosztály EQ-versenyében, csütörtökön a Classic versenyszámot is megnyerte, pénteken pedig Balog Nátán állhatott fel a dobogó legtetejére.

Mint arról Berke Lóránd, a magyar szövetség főtitkára és a vésztői klub vezetője beszámolt, Cserna János szoros küzdelemben szerezte meg a második aranyérmét a kazah városban. A Masters 2-es korcsoport csütörtöki klasszikus számában 202,5 kg-ot teljesített a sárréti sportember, ezzel 5 kg-mal múlta felül a Virgin-szigetekről, illetve a Libanonból érkező legkitartóbb riválisokat.

Pénteken a junior korú Balog Nátánon volt a sor, aki a 74 kg-osok mezőnyében feküdt a súlyok alá. Esélyesként készült és kelt útra, ami igazolt is Almatiban a Classic versenyszámban. Karrierje ötödik világbajnoki címéhez 160 kg-ot kellett teljesítenie. A sportvezetőm Berke Lóránt a Maters 1-es korcsoport Classic számában volt érdekelt. A 93 kg-os súlycsoportban a magyar Schauer Kornél és két francia erős ember mögött végzett negyedik helyen 165 kg-ot teljesítve.