Közösségi oldalak

Sport

Az Orosháza és a Szarvas csapata fog megküzdeni a Békés Megyei Kupáért

Idén az Orosháza és Szarvas csapata fog megküzeni a Kórház utcai Stadionban a Békés Megyei Kupáért. A megye I. osztály bajnoki címéért harcoló orosháziak Mezőmegyeren harcolták ki a részvételt,  míg Szarvason a másik párban magabiztos hazai siker született, amiben közrejátszott, hogy a látogatókat nem igazán járta át a kupa „fílingje”.

Békés Megyei Kupa elődöntők eredményei:

A szénásiak lelkesedése a két gyorsan bekapott gól után alább hagyott, ezt kihasználva a házigazdák már a szünetig pontot tettek a továbbjutásra.

Szarvasi FC–Nagyszénás SE 5–0 (3–0)
Szarvas, 200 néző
Vezette: Tóth Imre.

Szarvas: Köteles – Pilán M., Polonszki, Bány (Magyar), Czvalinga M. (Kovács Zs.), Furár (Zima), Pilán R., Zahorán, Simon R. (Lénárt), Kiri M., Barna (Styecz B.). Edző: Somogyi János.

Nagyszénás: Lévai – Godár, Lugasi (Liska), Mátó, Libor (Nagy M.), Kukovecz (Király), Péter, Kálmán (Simon L.), Kókai Á., Nagy Sz. D. (Szlovák), Márk. Edző: Juhász Norbert.

Gólszerző: Bány (18.), Furár (20.), Péter (39. – öngól), Styecz B (48.), Zima (67.). Jó: Zahorán, Lénárt, Zima, Magyar, Styecz B., ill. Kókai Á., Godár.

Somogyi János: – Szép siker kapujában állunk két év után újból.

Juhász Norbert: – Saját magunkat vertük meg, gratulálok a hazaiaknak.

Az orosháziak negyedóra alatt tekintélyes előnyre tettek szert miközben még egy büntetőt is elhibáztak. A hazaiak a kiállításokkal tovább nehezítették önmaguk dolgát. Nyolc emberrel is fegyelmezetten védekeztek, de nem maradt esélyük, jellemző, hogy még tizenegyesből sem találtak be.

Mezőmegyer SE–Orosházi MTK-ULE 0–4 (0–2)
Mezőmegyer, 100 néző
Vezette: Zahorán János.
Gólszerző: Darida (7.), Miszlai (15., 76.), Szabó Ákos (84.).
Piros lap: Tóth G. (25. – második sárga lap után), Benyó (45. – második sárga lap után), Láza (45. – reklamálásért).

Mezőmegyer: Kun – Miklya, Nagy B., Láza, Benyó, Kerekes (Fehérvári), Balogh M. (Séllei), Kecskeméti (Horváth B.), Göcző (Lehoczki), Balog K., Tóth G. Játékos-edző: Nyúl Gábor.

Orosháza: Bordás D. (Marunák) – Rau, Szabó Ákos (Endrefalvi T.), Harangozó, Darida, Fehér, Endrefalvi E. (Janicsek), Gedó, Miszlai (Dajcs), Szabó Áron, Papp M. Csere: Marunák, Endrefalvi T., Janicsek, Halász, Dajcs. Edző: Buza Barnabás.

Nyúl Gábor: – Ennyi rossz indulatot egy csapat egy év alatt is nehezen viselne, hát még egy meccsre erejére pedig. Gratulálok a fiúknak, hogy szervezetten és lelkesen lehozták a nehéz második félidőt.

Buza Barnabás: – Amit augusztusban elterveztünk, azt teljesítettük, hab lenne a tortán a döntő megnyerése. Furcsa meccs volt, de azzal nem igazán akarok most foglalkozni.