Közösségi oldalak

Sport

Átalakítás alatt áll a Füzesgyarmati SK NB III-as kerete

Hétfő óta verejtékes napokat élnek meg a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata játékosai. A közös munka első hetében nyolc edzést tartogat a piros-fehérek számára, szombaton pedig már tesztelnek is.

– Az alapozást megszokott módon a hazai környezetben lábakba tett kilométerekkel kezdtük meg a hét első napján. A labdás edzések mellett még mindig az erőfejlesztés áll a fókuszban, ezért is van az, hogy kedd, szerda és csütörtöki napokon dupláz a társaság, míg a hetet gyakorlómérkőzéssel zárjuk – mondta a heti program kapcsán Szabados Tamás vezetőedző, aki új helyettest kapott maga mellé a holtidőben.

Az eddigi asszisztensedző, Mazán Zoltán már csak a medgyesbodzási csapat sikereiért dolgozik a jövőben. Helyét a második számú alakulatot vezető Fábián Ottó Olivért „örökölte meg”, aki a másik munkakörét is megtartja párhuzamosan. Csatlakozott a stábhoz rehabilitációs trénerként Sorin Raducu, de az esetében még a játék élvezi a prioritást.

Átalakítás alatt áll a keret is. Sok a távozó, de még több új játékos próbál egy helyhez jutni az öltözőben, és persze a csapatban. Ami az előbbieket illeti, a belső védő Lippai Tibor Kazincbarcikára szerződött, a középpályán otthonos Hussein Shadi és Borbély Zsombor az újonc Karcagi SE „kegyeit keresi”. A fiatalok közül Márkus Martin Hajdúszoboszlón próbázik, Mazán Barnabás követte az édesapját Medgyesbodzásra, Bukor Zoltán Márk, Tóth Bence és Ferenczi József Máté további sorsa egyelőre nem ismert.

A pótlásukra tapasztalt és tinédzser korú játékosok egyaránt érkeztek. Többségüknek próbázó a „hivatalos státusza”, de vannak tényként tekinthető átigazolások is. Utóbbiak közé tartozik a 33 éves irányító, Kis Szabolcs visszatérése Hajdúszoboszlóról, vagy hogy a szintén rutinos belső védő, Toca Bogdan-Florin (31) újból csatasorba állt. A Keleti csoportból kieső Törökszentmiklóstól két játékos is aláírt. Egy hármas állampolgárságú játékos is érkezett Urbanowski Cristian személyében, aki védő pozícióban jeleskedik, de több helyen is bevethető.

A hármas állampolgár Urbanowski Cristian, védőként több helyen is bevethető lesz.

Az újonc sereghajtónál volt alapember az egykor a békéscsabai akadémián is megforduló támadó, Orovecz Ádám (24), illetve a második számú kapus, Zsibrita Gergő (22), aki szintén megyei akadémiákon pallérozódott.

Újdonságot jelent a klubok életében – így Gyarmaton is –, hogy az idei bajnokságtól kezdve az NB III-ban is életbe lép a „fiatal szabály”. Ennek értelmében állandóan a pályán kell lennie legalább egy 2004-es születésű játékosnak, ami a csapatok részéről igencsak kapóssá teszi ezt az évjáratot.

A sárrétiek négy labdarúgóval tervezik a poszt betöltését. Az egyik közülük a békéscsabai akadémiáról hazatérő szélső, Szilágyi Márton (18) lesz, a többi jelöltet még tesztelni fogják a felkészülési mérkőzéseken, melyből az elsőt szombat délelőtt odahaza játsszák az ugyancsak NB III-as Hódmezővásárhely ellen. Kiss Gábor 2004-es szültésű, de már 17 gòlt szerzett felnőtt bajnokságban, aki szintén a Füzesgyarmati SK-ban folytatja.

Kiss Gábor 2004-es szültésű, de már 17 gòlt szerzett felnőtt bajnokságban.

– Örvendetes, hogy bő kerettel dolgozhatunk, melyben sok a próbajátékos. Elsősorban rájuk vagyunk kíváncsiak a hétvégi gyakorló meccsen. Az alapozás jelen fázisában nem a játék szépségén lesz a hangsúly, az eredményességen meg pláne nem, ettől függetlenül a kilencven perc sok mindenről leránthatja a leplet a kevésbé ismert játékosaink esetében

– fogalmazott Szabados Tamás.

Bmsextra.hu nyomán